Total Eclipse


Eclipse «Viva La VicTOURia: Live In Gothenburg»
Frontiers

Svenske Eclipse, med Erik Mårtensson i spiss, har etter hvert seila opp som et av de sikreste korta når det kommer til å levere melodiøs hardrock, der kvartetten på ypperlig vis kombinerer melodier med energi. I konsertsammenheng er bandet også en utblåsning av de sjeldne, og når Eclipse nå er ute med sin første DVD/Blu-ray er dette dokumentert for all ettertid.

Med «Viva La Victoria» smeller svenskene til på Göteborgs Trädgår’n så du nærmest blir blåst ut av sofaen. Gutta byr på et heftig driv, der trommis Philip Crusner tilfører det nødvendige trøkket, og når det følges på med «Mary Leigh», «Blood Wants Blood» og «The Storm» blir du nærmest sittende og gispe etter luft. Her er allsangmelodier i fleng, kombinert med trøkk, energi, og ypperlige fremføringer.

Mårtensson leder an på suverent vis, gitarist Magnus Henriksson tilfører strålende soloer og solid riffing i «Vertigo», mens duoen i front også får hjelp av bassist Victor Crusner når det kommer til flotte vokalharmonier i «United». Dette etter at «Shelter Me» har tilført en liten pustepause.

«Battlegrounds» er allsangfest, mens «Black Rain» igjen byr på et driv som gjør det nærest umulig å sitte stille. Med «Viva La VicTOURia» har da også Eclipse klart kunststykket å bringe mye av konsertenergien fra sal til stue, og da kan vi leve med at den visuelle produksjonen ikke er helt fullkommen.

Det finnes da heller ikke dødpunkter i settet – som for øvrig har mye til felles med det vi så bandet fremføre på John Dee i februar – og «Blood Enemies», «Stand On Your Feet» og bandets bidrag til «Melodifestivalen», «Runaways», er en sterk avslutningstroika for hovedsettet. Når orkesteret så setter punktum for kvelden med «Never Look Back» er det igjen allsangparty på Trädgår’n, og Eclipse har atter en gang vist at bandet i dag er ledende innen sin genre.

En times koronakonsert fra i vår er første bonusinnslag på DVD-en, og dette understreker en gang for alle at disse streamingkonsertene ikke på noen måte er en brukbar erstatning for ekte vare. Som bonus på en DVD er dette uansett godkjent stoff, men konsertfølelsen fra Göteborg-opptaket er totalt fraværende, hvilket altså viser at selv en normal DVD-konsert ligger langt over koronakonserter når det gjelder å gi en god opplevelse.

Her byr gutta på mye av det samme låtmaterialet som ble spilt i Göteborg, men «Delirious», «Hurt» og «Bleed And Scream» plukkes også frem. I tillegg covra gutta Lisa Miskovskys «Driving One Of Your Cars» på nettkonserten, men den er av en eller annen grunn utelatt fra den visuelle versjonen. Låta er derimot inkludert på CD-en, både fra streamingkonserten og i studioversjon. I tillegg byr CD-en på akustiske versjoner av «The Downfall Of Eden» og «When The Winter Ends», som tidligere har vært å finne som bonusspor på japanutgivelser. Dermed er det CD/DVD-pakka som er å anbefale av «Viva La VicTOURia».

DVD-en avsluttes med en 40 minutters dokumentar som i hovedsak tar for seg «Paradigm», og dette er bra saker for alle som ønsker å komme litt tettere inn på historien rundt plata og låtene. Alt i alt byr «Viva La VicTOURia: Live In Gothenburg» med det på over tre timer med musikk og dokumentar, hvilket gir riktig god valuta for pengene.

Jan Dahle

Reklame
Total Eclipse