Ren åttitalls-pop


Aina «Target Practice»
Norske Albumklassikere

Aina – eller Aina Olsen – slapp tre album på åttitallet, før hun gjorde amerikaner av seg og blant annet kora på plater med House Of Lords og James Christian. «Target Practice» er skive nummer to, der stilen er typisk pop fra 1985, men denne skribenten foretrekker nok damas mer rocka tilnærming på «Living In A Boy’s World».

Når det er sagt skal det likevel påpekes at Aina ikke på noen måte gjør seg bort når hun på «Target Practice» har latt seg producere av Mike Vernon, omkransa av et knippe londonbaserte studiomusikere som Pete Wingfield, Jeff Rich, og ikke minst Mark King. Sistnevntes bidrag betyr ikke at albumet er fylt opp med Level 42-bassing, men mannen slipper så visst til i spor som «Can’t Wait Another Minute» og den riktig gode «Dangerous».

Produksjonsmessig handler dette om det erketypiske, overdådige lydbildet fra midten av åttitallet. Når platas beste spor, tittelkuttet, innleder «Target Practice» fungerer da dette også på alle plan. Det låter uansett slik svært mange syngedamer gjorde på denne tiden, og med det er det ikke mye særpreg her, men låta og produksjonen sitter bra.

Mo Witham legger noen gitarer som rufser det ørlite til, men ellers låter det ganske syntetisk, og altså utrolig tidsriktig. Det er da også noen fine låter utover på albumet, slik som den midtempo «Heart First», som er plata på sitt melodisk sterkeste, og det fungerer også med høyere tempo i «(Don’t Try And) Stop Me Now I’ve Started». Som en kontrast til det litt overdådige finner vi så den gode balladeduetten «Love Never Comes Easy», der George Chandler er Ainas motpart.

«I Need You» blir på sin side noe pregløs, og faller litt mellom et par stoler. Videre skiller «Teach Me Tiger» seg noe ut, der det blant annet hentes inn noen japanske elementer, samtidig som dama legger stemmen ned på et mer sensuelt nivå. Dette er helt OK, men et stykke unna plata på sitt beste.

Aina gjør seg rett og slett bedre her når produksjonen fyller på med lyd, slik som i «Room Service» og «Any Kind Of Love». Den neddempa albumavslutteren «Now That It’s All Over» fungerer uansett til sitt bruk, og dermed avsluttes «Target Practice» på absolutt godkjent vis.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Ren åttitalls-pop