Nok et Frontiers-prosjekt


Skills «Different Worlds»
Frontiers

Frontiers er ute med et nytt all star-prosjekt, og denne gangen blir en relativt fersk vokalist backa av tre musikere fra den melodiske rockens gullalder. Det vil si at Renan Zonta (Electric Mob) omgir seg med supermusikerne David Huff (Giant), Billy Sheehan (Mr. Big) og Brad Gillis (Night Ranger), selvfølgelig med hjelp fra Alessandro Del Vecchio.

Her snakker vi om et prosjekt der vi med stor sikkerhet kan si at det ikke vil stå på det håndverksmessige, men at det hele kommer an på låtkvaliteten. Med «Escape Machine» innledes det da også på absolutt godkjent vis, der Zonta utmerker seg med stemmen og Gillis legger glimrende gitarer. Tempo og energinivå økes deretter i «Blame It On The Night», og dette er klassisk melodisk hardrock, der Sheehans bidrag tilfører det litt Mr. Big-aktige.

Gillis briljerer i det litt mer moderate tittelsporet, mens det heller over i balladeverdenen med «Losing The Track» og «Just When I Needed You». Alt dette er godkjent materiale, og det løfter seg litt ekstra med «Writings On The Wall» som ligger i et uttrykksmessig mellomsjikt, med god melodiføring. Det nedstrippa og akustiske kombineres så med fullt band i «Show Me The Way», og plata er med det inne i en riktig god periode her midtveis i de 42 minuttene «Different Worlds» varer.

«Need To Fall» og «Hearts Of Stone» er Skills på sitt mest melodiøse, og dermed blir dette høydepunkter på albumet. Det tidligere nevnte mellomsjiktet åpenbarer seg også i den gode «Stop The World», og plata byr sånn sett på god variasjon innenfor hardrock-genren. Instrumenteringa er også et pluss, og da merker man seg spesielt Gillis’ gitarer. Mannen avslutter da også plata med solid riffing i «Don’t Break My Heart».

Jan Dahle

Reklame
Nok et Frontiers-prosjekt