Opptur


New Drama «The Wild World»
Norske Albumklassikere

New Drama – som var en videreføring av Drama etter bruddet med Muffe og Gækki – slapp sitt andre, og siste, album i 1986. Med det gjorde også kvartetten et hopp i forhold til «Fantasized» fra to år tidligere. Nå hadde gutta også stort sett tatt full kontroll, og med det produserte bandet selv, med bidrag fra Robert Wellerfors.

Tomas Siqveland er med en ledende rolle i bandet nå i ferd med å skape sin produsentfremtid, og samtidig har han en hovedrolle på låtskriversiden på «The New World». Albumet innledes da også med tre spor komponert ene og alene av Siqveland.

Videolåta «Summer Is Here Again» er en av disse, og denne småspretne saken byr på årstidens munterhet. Før vi kommer dit innledes albumet med «Welcome To The Real World», og soundet som åpenbarer seg er i høyeste grad som å bli ført inn i den virkelige pop-verdenen i 1986. Den litt overdådige produksjonen av sin tid er altså på plass, og innimellom tangenter og det programmerte finner vi Kai Bakkens gitarer som et tilskudd til New Dramas fire medlemmer.

«The Wild World» er udiskutabelt ei sterkere skive enn «Fantasized», der både produksjon og låter nå sitter bedre enn ved forrige korsvei. Samtidig er variasjonen god fra det svære åttitallssoundet i nevnte spor, til det rimelig neddempa i «Your Song (Part A&B)».

De nevnte låtene er altså skrevet av Siqveland alene, men på det resterende materialet bidrar også andre bandmedlemmer, mens Ole Jan Rimstad har kommet opp med den gode og fengende «Try Alone» på egenhånd. Arrangementsmessig krydres det så med saksofonsolo i «Summer», og saksofon blir det også i balladen «Only You», mens «Feel So Fine» er litt småpompøs på produksjonssiden.

«Change My Life» er god åttitalls-pop, og selv om vi – i likhet med for resten av albumet – ikke snakker om absolutt perfeksjon, er «The Wild World» ei hyggelig plate for fans av tiårets pop-uttrykk, der det avsluttes med balladen «Together».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Opptur