En ny begynnelse


Ole I’Dole «Idolator»
Norske Albumklassikere

Etter to album på norsk valgte Ole I’Dole å uttrykke seg på engelsk på sitt tredje album, «Idolator», og samtidig fikk han med seg sin gamle Sweet-helt Andy Scott som produsent og gitarist. I tillegg er Scotts kolleger Mal McNulty og Mick Tucker blant musikerne.

Hele tre av platas låter skulle følge med videre til neste album – «This Ole Town», utgitt under artistnavnet Ole – hvilket nok tyder på at hovedpersonen ikke syntes han fikk det fulle potensialet ut av disse første innspillingene. «Idolator» er uansett et riktig godt album, og en klar opptur etter «Popaganda!», som ikke helt klarte å leve opp til «Blond Og Billig».

«I Wanna Spend The Night With You» er åpningssporet, og det første av de tre nevnte kutta, og selv om Evenruds faste våpendrager, Trond Holter, har vært med å skrive låta er gitaristen i all hovedsak fraværende på «Idolator». Her snakker vi uansett om ei god låt, godt plassert innenfor pop/rock-genren, der keyboards og gitarer skaper et tidstypisk lydbilde.

Den påfølgende «X-Ray Specs» skulle være med også på de to neste platene fra mannen, og i tillegg er den spilt inn av flere andre artister, inkludert Andy Scott’s Sweet. Det er tydelig at dette er ei låt Ole hadde stor tro på, og den er da også riktig god. Så kan man selvfølgelig diskutere hvilken av mannens tre versjoner som er best, og selv om undertegnede vil påstå at «Idolator»-versjonen er den svakeste sitter «X-Ray Specs» godt også her.

«I’ll Be Lovin’ You» byr på sterk melodibruk, og er egentlig en veldig typisk Evenrud-komposisjon. Dette er med andre ord nok ei solid låt. Etter disse tre originalene er det over i cover-avdelingen, og antall lånelåter kan antyde at Evenrud hadde litt knapt med materiale da han gikk i studioet for spille inn «Idolator».

Tom Pettys «American Girl» sitter bra, men samtidig blir dette litt annerledes der Evenrud-stemplet må sies å mangle. Det låter derimot mer Ole når svenske Landslagets «Tala Om Vart Du Ska Resa» har blitt til den glimrende «Nature», med et tydelig «Run Runaway»-preg. Dette er så trivelig som det kan få blitt der vi snakker om ei skikkelig gladlåt.

The Ted Mulry Gangs «Jump In My Car» er på sin side en røffere riffrocker, der Stevie Lange («Mutt» Langes kone) og Suzie O’Lists koringer også setter et sterkt preg på innspillinga. Her slår Scott seg også godt løs på solosiden, og dette er utvilsomt platas gitarlåt. Rick Springfields «Kristina» fungerer også godt i Oles tolkning, så til tross for mye coverlåter kommer I’Dole godt ut av det.

På balladesiden treffer låtskriver Ole ypperlig med «Bad Times’ Good For Writing Songs» – som også skulle følge med over til «This Ole Town» – mens den avsluttende akustiske balladen «You Make Me» er eneste spor med Holter på gitar. Denne er også produsert av Ole og Trond, og stammer dermed ikke fra samme sessions som resten av albumet.

«Idolator» er altså et riktig godt album, som også markerte en slags ny begynnelse, og altså delvis låtgrunnlaget for fortsettelsen med «This Ole Town» og den aldeles suverene «One Size Fits All».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
En ny begynnelse