Radiorock i glimrende livetapning


FM «Tough It Out Live»
Frontiers

I 2019 dro britiske FM rundt på en turne der kvintetten fremførte hele 30-årsjubilanten «Tough It Out», og nå er opptakene fra denne reisa ute på plate. Samtidig byr dobbel-CD-en på en ekstra disk bestående av liveinnspillinger gjort i perioden 2009 til 2016, og med det får du som lytter også et innblikk i resten av bandets karriere.

Kombinasjonen av tangenter og gitarer, backa av glimrende bassing, skaper et ypperlig lydbilde når «Tough It Out» innleder den første disken. Samtidig ligger Steve Overlands vokal på toppen, og med det får du aldeles strålende melodiøs rock i konsertformat. Jim Kirkpatricks solo topper så det hele.

Det er suveren riffing i «Bad Luck», mens den roligere «Someday (You’ll Come Running)» er glimrende AOR, og bandet klarer å skape det riktige uttrykket også i konsertsammenheng. Til «Burning My Heart Down» entrer for øvrig originaltangentist Didge Digital scena for en liten gjesteopptreden, og tilfører med det litt ekstra nostalgi.

Det er uansett nostalgi det handler om for fansen når «Tough It Out» presenteres i konsertform, og dette er altså særdeles vellykka med godlåter som «The Dream That Died», den rocka og riffbaserte «Obsession» og «Can You Hear Me Calling» – med melodisk gitarsolo – utover i settet.

Den andre disken byr på materiale som stammer fra den tidlige «Dangerous» og frem til og med 2015s «Heroes And Villains», men de mest opplagte låtene fra de tidlige dagene er utelatt. Disse finner du uansett på den ypperlige CD/DVD-utgivelsen «The Italian Job». Her sparker det derimot i gang med «Digging Up The Dirt», og det låter like upåklagelig som på «Tough It Out»-delen av albumet.

Låtmessig sitter det riktig bra med blant andre «Hollow», «Blood And Gasoline», «I Ain’t The One» og den tyngre «Wildside». Samtidig er det altså upåklagelig instrumentering, der gitarist Kirkpatrick briljerer og med det krydrer låtene på fortreffelig vis. Som en kontrast tar bandet det helt ned, med kun Jem Davis’ piano som backing til Overlands stemme, innledningsvis i den bluesa «Hard Day In Hell». Når det etter hvert avslutter med FMs tolkning av Gladys Knight & The Pips’ «I Heard It Through The Grapevine» har britene levert et solid livealbum.

Jan Dahle

Reklame
Radiorock i glimrende livetapning