Melodisk oppvisning


FM «The Italian Job»
Frontiers

Britiske FM leverte en sterk konsert da de gjesta Rockefeller sist høst, og for alle som måtte ønske seg mer live med bandet er DVD/CD-pakka, eller Blu-ray-en, «The Italian Job» et godt kjøp. Her er bandet foreviga i Milano i fjor vår, og i løpet av 83 minutter blir det plass til mye melodiøs rock.

Det åpner sterkt med «Black Magic», der både vokalist Steve Overland og gitarist Jim Kirkpatrick viser seg fra en solid side. «I Belong To The Night» fortsetter like sterkt, og lyden sitter godt der miksen mellom gitar og keyboards gir det riktige AOR-uttrykket selv her i en konsertsetting. Sånn fortsetter det da også konserten igjennom.

Dette handler mye om klassisk FM – halve settet er fra bandets to første album, som kom på åttitallet – men også den rimelig ferske «Killed By Love» gjør seg bra. Gutta har i det hele tatt satt sammen et godt sett, som blir ypperlig fremført, hvilket inkluderer sterke koringer, slik som i «Over You».

Også når det roes ned med en flott «Closer To Heaven» er FM i god form, og på balladesiden får tangentist Jem Davis – som også trår til med gitar om nødvendig – vise seg litt frem på pianoet i «Story Of My Life».

I siste del av konserten byr gutta på sterke låter som «Bad Luck», «That Girl» – som i en litt annen form skulle være velkjent for Iron Maiden-fansen der ute – og «Other Side Of Midnight». Sånn setter og FM punktum for en glimrende konsert, som bør treffe de fleste som liker sin rock melodisk.

Jan Dahle

Reklame
Melodisk oppvisning