Et rockeliv oppsummeres


Wild Willy’s Gang «Live For Real»
Sentralforlaget

Hva har Høst, Flax, Road, Blonde On Blonde, Perfect Crime og Wild Willy’s Gang til felles? Jo, trommis Willy Bendiksen har spilt i alle bandene, og når mannen oppsummerer karriera med en dobbel live-CD er det da helt på sin plass at undertittelen er «40 Years Of Norwegian Rock History».

Historieleksjonen innledes med Roads «This Is Just Rock’n Roll» og «Normal Life» – «Road Of The Cross» og «Below» som Jorn-fansen vil kjenne dem som – og med det befinner vi oss i midtre del av åttitallet, der Intrigue-vokalist Kai Somby har tatt på seg rolla som både Jørun Bøgeberg og Børge Pedersen. Det låter tungt og relativt bra, samtidig som gitarist George «The Kid» Karafotis legger veldig gode gitarer.

Dessverre er låtene stykka opp med fadinger – gjerne mens det prates fra scena – og sånn sett gir ikke dette helt den konsertfølelsen man ønsker seg. Straks Bente Smaavik entrer scena for Perfect Crimes «Lying Eyes» og «Liar» – der også tangentist Ola Aanje setter sitt preg på uttrykket – er det uansett lite å utsette på musikken man blir servert, og dama følger på med Blonde On Blondes «Give Love A Break».

Det er en viss råskap over opptakene, og dette følger naturligvis med over i Flax-sekvensen som innledes med «A Pain In The Ass». Bendiksen har da også klart å lokke Flax-vokalist Hermod Falch ut av dvalen, og sånn sett er opptakene her en videreføring av Wild Willy’s Gang-konseptet som oppstod i forbindelse med Willys 60-årsdag. Samtidig blir musikken med det litt mer proga, mens «Make It Real» nærmest byr på duett da Smaavik tar over i refrenget.

Wild Willy’s Gangs eneste studioplate, «Camouflage», er representert med to spor, og igjen er det Somby som tar sangen der originalvokalisten ikke er tilstede. Somby er ikke helt på nivå med Jan Thore Grefstad, og dette materialet opprettholder ikke helt standarden så langt på «Live For Real».

Geir Jahren dukker så opp for å gjøre tre Høst-låter, og med det dras det over i progens verden. «Æræeo» er først ut, og dermed får også Aanje en mer fremtredende rolle i lydbildet, mens Bendiksens rytmebruk er litt mer kompleks enn vi ofte hører fra ham. Willy får også lagt inn sin smått legendariske trommesolo, før det bærer over i «Ørnkloa» og «Sirkus». Dette er fornøyelig lytting.

Ruphus har strengt tatt ikke mye med Willy Bendiksen å gjøre, men vokalist Gudny Aspaas gjorde noen gjesteopptredener med Wild Willy’s Gang for et kvart århundre siden. Muligens er dette grunnen til at hun er med også nå, og Gudny synger Ruphus’ «Trapped In A Game» og «New Born Day». Dermed blir det enda litt mer proga tendenser.

Avslutningsvis er det tid for Perfect Crime igjen når Smaavik returnerer til scena for «Stripped To The Bone» og «Love Me Or Leave Me» – sistnevnte først gjort av Blonde On Blonde – og igjen understrekes det dermed hvor sterk Perfect Crime-plata er.

Med det er også Willy Bendiksens trommeslagerliv relativt godt oppsummert – selv om det også er noen hull i historien – der dette konsertmaterialet toppes med Flax- og Høst-sekvensene. «Live For Real» er for øvrig tilgjengelig på alle digitale plattformer, mens CD kan bestilles fra Sentralforlaget.

Jan Dahle

Reklame
Et rockeliv oppsummeres