Cover-Lande


Jorn «Heavy Rock Radio II – Executing The Classics»
Frontiers

Den ellers så produktive Jørn Lande og hans Jorn har ikke hatt et nytt studioalbum ute siden «Life On Death Road» i 2017, men når gullstrupen nå er tilbake er det med oppfølgeren til 2016s «Heavy Rock Radio». Det betyr at vi får nok et knippe med coverlåter gjort i typisk Jorn-stil, med et i utgangspunktet vidt spenn.

At Jørn Lande har vokst opp med sprikende inspirasjonskilder er ingen hemmelighet, og vi har tidligere hørt ham gjøre låter fra så forskjellige artister som Iron Maiden og Kate Bush, så vel som de opplagte heltene som Ronnie James Dio og David Coverdale. Når vi nå sitter her med episode to av heavy-rockradioen byr mannen på klassikere fra blant andre Peter Gabriel og Don Henley.

Albumet innledes med Bryan Adams’ «Lonely Nights» – Lande har for øvrig gjort Adams’ «Run To You» tidligere – og det er hyggelig at denne litt glemte perla plukkes frem. Det låter umiskjennelig Jorn, og sånn sett er plata egentlig blotta for overraskende elementer, med mindre man lar seg sjokkere av låtvalget. Nettopp det er selvfølgelig mulig, om man ikke kjenner til Landes musikalske oppvekst.

På forrige «Heavy Rock Radio» var det gjerne låtene som i utgangspunktet ikke kom fra hardrockens verden som fungerte best, og det hentes da rikelig fra andre genre også denne gang. Blant disse er Russ Ballards «Winning», som i sin tid også ble gjort av Santana, men det er ikke mye Ballard eller Santana over Jorns småseige versjon.

Don Henley er nok blant Jørns vokalhelter – forrige gang fikk vi Landes tolkning av «Hotel California» – og her plukkes ørnas «New York Minute» frem med brukbart hell. Det tunge uttrykket kombineres med akustisk gitar, og det seige preget drar dette milevis bort fra originalen.

Jackie DeShannons «Needles And Pins» – i denne sammenhengen mest trolig henta frem siden Smokies «Bright Lights & Back Alleys» er blant Landes favorittplater – øker tempoet. Selv om dette rocker mer enn versjonen som nok har inspirert Jørn, så er melodien stadig like sterk. I det hele tatt blir mye av materialet her rocka opp en god del.

Det rocker da også brukbart med Santanas «Love», mens Peter Gabriels «The Rhythm Of The Heat» selvfølgelig ikles en helt ny drakt når Jørn her gjør en uptempo og riffbasert versjon. Dette fungerer, og som en helhet blir «Heavy Rock Radio II – Executing The Classics» sterkere enn forgjengeren. Det blir riktignok i utgangspunket litt mindre spennende med den Bob Dylan-komponerte «Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn)», som etter hvert har blitt covra litt i hjel, men gitaren og arrangementet løfter denne versjonen.

På den annen side er det gjort et sprekt valg når Deep Purples «Bad Attitude» hentes frem fra «The House Of Blue Light» – med orgel fra produsent Alessandro Del Vecchio – mens denne, Foreigners «Night Life» og Dios «Mystery» nok er det nærmeste Lande legger seg originalene her. Det hele er også selvfølgelig godt spilt av musikantene bestående av blant andre Tore Moren, Igor Gianola, Trond Holter og Sid Ringsby.

Jan Dahle

Reklame
Cover-Lande