Cult-klassikere live


Blue Öyster Cult «Hard Rock Live – Cleveland 2014»
Frontiers

Blue Öyster Cult har holdt det gående i omkring 50 år, og herrene Eric Bloom og Buck Dharma har vært med hele veien. Når gutta nå er ute med CD/DVD, Blu-ray og LP er det 2014-versjonen av bandet som presenteres gjennom nesten to timer på scena. Dermed er det duka for mye klassisk rock når du legger «Hard Rock Live – Cleveland 2014» i spilleren.

Konserten åpner med «O.D.’d On Life Itself», og med tre gitarer er det udiskutabelt hvilket instrument som styrer lydbildet. Gutta fortsetter med uptempo rock’n roll i «The Red & The Black», der Dharma river av gårde i solopartiet, før gutta fremviser gode vokalharmonier innledningsvis i «Golden Age Of Leather». Vokalbruken er da også i det hele tatt med på å gi et umiskjennelig Blue Öyster Cult-sound.

Bloom fyller ut lydbildet med tangenter i «Career Of Evil», mens bassist Kasim Sulton setter sitt preg på «Black Blade» og «Shooting Shark». Med sistnevnte har gutta kommet frem til 1983, og med det presentert det ferskeste materialet som står på programmet denne kvelden. Dermed handler det i hovedsak om syttitallet, og låter som «ME 262», «Then Came The Last Days Of May» – med fin gitarsolo fra Richie Castellano – og «Harvester Of Eyes».

Det låter upåklagelig, og bildeproduksjonen – som i sin tid gikk rett ut på nettet – er helt grei, men det er langt fra en visuell fest vi snakker om. Dermed er det musikken som er i fokus, og da ofte Dharmas gitar, hvilket naturlig nok også gjelder i instrumentalen «Buck’s Boogie».

I siste halvdel av konserten byr bandet selvfølgelig på både «Godzilla» – med bass- og trommesolo – og «(Don’t Fear) The Reaper», mens det hele avsluttes med et tilbakeblikk til begynnelsen i form av «Cities On Flame With Rock And Roll». Dermed er en god, om ikke visuelt spennende, stund foran TV-en ved veis ende.

Jan Dahle

Reklame
Cult-klassikere live