Revolution 3


Revolution Saints «Rise»
Frontiers

Av alle Frontiers prosjekter rangeres Revolution Saints – bestående av Jack Blades, Deen Castronovo og Doug Aldrich – i det absolutte toppsjiktet. Det har da også kommet to solide utgivelser fra trioen, og nå er album nummer tre ute. Dermed er det bare å trykke play, lene seg tilbake, og hygge seg med «Rise».

Gitarist Aldrich tar kommandoen innledningsvis på «Rise» – og mannen er et fremtredende element utover på plata, blant annet med ypperlig solospill – mens Deen Castronovo finner veien til mikrofonen. Det sistnevnte tilfører definitivt en viss Journey-følelse siden vi har hørt trommisen synge også for det bandet, og når gutta er fremme ved refrenget i «When The Heartache Has Gone» er dette akkurat så fengende som man forventer.

Det er litt mindre rocka når trioen følger på med «Price We Pay», og her satses det fullt og helt på det smakfulle og melodiske. Vi befinner oss innenfor gode AOR-rammer, og enten Revolution Saints rocker, slik som i åpningssporet, tittelkuttet og «Win Or Lose», inntar balladeland i «Closer», eller befinner seg i mellomsjiktet i «It’s Not The End (It’s Just The Beginning)» og den glimrende «Coming Home», treffer gutta godt.

Som så ofte ellers er produsent Alessandro Del Vecchio også godt involvert på komponeringssiden, men Jack Blades byr også på et samarbeid med sin gamle våpendrager Tommy Shaw når det er tid for den fine og avsluttende akustiske balladen «Eyes Of A Child». I kontrast til nevnte spor finner vi en god rocker i «Higher», som er blant flere låter der Del Vecchios tangenter tilfører et klassisk rockeelement.

På sitt absolutt mest melodiske er Revolution Saints i «Talk To Me» – der Luna Akire byr på duettvokal – og dermed snakker vi om ei ypperlig låt. I det hele tatt har Revolution Saints levert nok et sterkt album, som beviser at det kan komme riktig gode ting også ut av Frontiers’ evige karusell av sammensatte prosjekter.

Jan Dahle

Reklame
Revolution 3