25-årsjubileum


Tyketto «Strength In Numbers Live»
Frontiers

Tykettos andre album, «Strength In Numbers», ble det siste med vokalist Danny Vaughn under bandets første runde. Slippet fant sted i 1994, og dermed er tiden inne for å markere platas 25-årsjubileum. Dette ble i første omgang gjort med en turne der skiva ble spilt i sin helhet, og nå foreligger dokumentasjonen på CD.

Kvintetten velger å ikke fremføre låtene i platas opprinnelige rekkefølge, og dermed åpner seansen med «Inherit The Wind». Det låter relativt rått, mens Vaughn hilser publikum i Glasgow velkommen. Gitarist Chris Green kommer så i fokus under det avsluttende solopartiet.

Låtmessig er ikke «Strength In Numbers» like sterk som debuten – som for øvrig ble sluppet i liveversjon på «Live From Milan 2017» – men det er godt stoff også her. Når materialet så blir fremført med Vaughn og Green i spissen fungerer det bra med «Meet Me In The Night» og «Catch My Fall», mens «Ain’t That Love» byr på et godt midtparti med koring og bassist Greg Smith i fokus.

Vaughn er god når det kommer til kommunikasjon med publikum, og han benytter den forlenga trommeintroen i «All Over Me» til nettopp dette, før munnspillet blir en del av denne riktig gode og litt bluesa låta. «The End Of The Summer Days» byr på et mer akustisk uttrykk, mens den opprinnelige japanbonusen «Wait Forever» groover godt med fin riffing fra Green. Helt akustisk blir det for øvrig i balladen «The Last Sunset».

«Write Your Name In The Sky» sitter veldig bra, og blir et høydepunkt med sine melodiske gitarlinjer. Den mer rocka «Rescue Me» er også et sterkt øyeblikk når konserten er inne i siste del, og det fungerer godt å roe det ned med «Standing Alone» – der Vaughn er riktig fornøyelig å lytte til – før «Strength In Numbers» setter et godt punktum.

Med det har Tyketto levert et bra livealbum, som er et fint supplement til «Live From Milan 2017». Igjen vinner bandet også mye på Danny Vaughns suverene stemmeprakt, og med gode musikere rundt seg kan ikke mannen feile.

Jan Dahle

Reklame
25-årsjubileum