En hyllest til Detroit rock city


Alice Cooper «The Breadcrumbs EP»
e-a-r

Alice Cooper drar tilbake til Detroit-røttene på denne EP-en, som kombinerer originalmateriale og coverlåter. Med seg har mannen også et knippe Michigan-musikere fra band som MC5, Grand Funk Railroad og The Detroit Wheels.

Det åpner med en nyinnspilling av Coopers «Detroit City», fra «The Eyes Of Alice Cooper», som er mannens hyllest til nettopp garasjemiljøet i Detroit. Teksten er noe omskrevet, for nå blant annet å inkludere Suzi Quatro og Motown, mens produksjonen er gitartung og rett i trynet. Dette er tøft.

Det blir mer uptempo rock’n roll, med et hint av punk, når det følges på med «Go Man Go». Side 1 på denne 10″-vinylen avslutter så med «East Side Story», der gitarene er mer støyende, i god garasjeånd, men uten at disse to spora helt når opp til «Detroit City».

Over på side 2 dukker det opp tre coverlåter, der Suzi Quatros «Your Mama Won’t Like Me» blir ganske så funky, samtidig som det her hentes inspirasjoner fra Motown. Dermed blir dette annerledes, der det også krydres med blåsere. Som ellers på plata bys det også på godt gitarspill.

Både Motown og Mitch Ryder & The Detroit Wheels kombineres med J.J. Barnes og The Dirtbombs i «Devil With A Blue Dress/Chains Of Love». Her bys det først på et visst sekstitallssound, samtidig som trivelighetsfaktoren er høy. Alice kler også det å synge den litt mindre rocka «Devil With A Blue Dress», som samtidig svinger godt, før det slår over i den mer rocka «Chains Of Love».

MC5s «Sister Anne» avslutter skiva, og her blir det igjen litt mer rett i trynet og rocka. Med det har Alice Cooper også levert et hyggelig mellomspill mens vi venter på neste års studioplate, samtidig som vi ser frem til høstens turne.

Jan Dahle

Reklame
En hyllest til Detroit rock city