Tre rockevampyrer


Hollywood Vampires «Rise»
e-a-r

Hollywood Vampires – først og fremst bestående av Alice Cooper, Aerosmiths Joe Perry, og skuespiller Johnny Depp – slapp i 2015 et rimelig middelmådig album, der gutta i all hovedsak gjorde covere av avdøde artister. Nå er vampyrene derimot ut med ei skive bestående av stort sett nyskrevet stoff, og dermed beveger trioen seg over i en ny verden med «Rise».

Det er brukbart rockedriv med gitarer og piano når «I Want My Now» innleder «Rise», mens Alice Cooper setter sitt umiskjennelige preg på lydbildet straks vokalen kommer inn i dette sju minutter lange sporet. Det hele er veldig rett frem – med et musikalsk sidespor i siste del – og låtmessig fungerer det bra, mens Tommy Henriksens produksjon er passe rå.

Bassen får god plass i førstesingelen «Who’s Laughing Now», hvilket sammen med Coopers stemme gir et noe dystert uttrykk. Samtidig fremstår dette som et litt snodig singelvalg, da låta ikke slår deg umiddelbart, men den er tøff nok i uttrykket til å treffe et rockehjerte. Singel nummer to, «The Boogieman Surprise», er småseig, men mer melodisk i refrenget.

Mellom låtene legges det til tider inn små stemningsskapere, hvilket drar tankene mot ting Cooper har drevet med blant annet i konsertsammenheng, noe som er med på å skape ei allsidig reise i nesten en time. Den muntre rockeren «Welcome To Bushwackers» – med bidrag fra Jeff Beck – er så absolutt også med på å bryte opp etter noen låter som er røffere i kantene, mens «New Threat» er som en streit Cooper-rocker å regne, og «We Gotta Rise» er litt som en uhøytidelig oppfølger til «Elected».

Innimellom originalmaterialet er det funnet plass til tre coverlåter, og temaet er selvfølgelig fortsatt døde rockere. Den første som hedres er Johnny Thunders i form av en helt grei «You Can’t Put Your Arms Around A Memory», med Perry bak mikrofonen. Depp synger så David Bowies «Heroes», og dette fungerer, mens den uptempo coveren av Jim Carroll Bands «People Who Died» også sitter bra.

«Git From Round Me» byr igjen på basstyngde, og et tøft uttrykk, der Tommy Henriksen står for vokalen. Dette er blant platas topper. «Mr. Spider» er, som man kan forvente ut fra tittelen, litt mystisk Cooper, som kunne sklidd rett inn på flere av skrekkrockerens plater. Her snakker vi også om et kult spor, som vil treffe Alice-fansen på hjemmebane.

Med «Congratulations» avsluttes «Rise» akustisk, med snakkende vokalbruk. Dette er ikke noe toppspor, men alt i alt har Hollywood Vampires uansett levert en klar opptur etter det middelmådige debutalbumet.

Jan Dahle

Reklame
Tre rockevampyrer