Fra rockedukker til heite bein


Dream Police
Et sted til sjøs, Classic Rock Cruise
24/3-2019

Dream Police har gang etter gang vist seg som et særdeles godt liveband, og når kvartetten inntar Stena Saga for å avslutte Classic Rock Cruise søndag ettermiddag skal ikke det bli et unntak fra regelen.

Classic Rock Cruise har på mange måter vært gitaristenes cruise, da gutta på seks strenger har hatt det med å overbevise, og når Trond Holter er i gang med «Rock Dolls» har han så visst ikke tenkt å la seg overkjøre av de som har vært på scena før ham. Dette låter med andre ord like fett som vi er vant til fra den kanten.

Med en av landets definitive rytmeseksjoner, bestående av trommis Ole Petter Hansen og bassist Rino Johannessen, og en suveren Odd René Andersen i front er det dermed nærmest umulig for Dream Police å feile. Når det på toppen av mannskapet legges en suveren låtkatalog, har du formelen for det nærmest ufeilbarlige.

Bandets debut fra 1990 er noe av det absolutt beste som er gitt ut her til lands, og når gutta velger å spille 90 prosent av dette albumet er det umulig å klage på setlista. Samtidig betyr det at vi gleder oss over et herlig groove i «Hit And Run», og en drivende god «Little Angel» i første del av konserten. Litt roligere, med litt soul fra Odd René, blir det så i «Surrender».

«Rock Me» byr igjen på dette fenomenale groovet fra Hansen og Johannessen, mens Holter nok en gang løfter det litt ekstra med sin traktering av instrumentet. Også i den påfølgende «On Fire» briljerer gitaristen, hvilket han også gjør når «It’s Only Love» hentes frem fra «Messing With The Blues». Man skulle da også gjerne hørt mer fra bandets sterke andrealbum, men det er selvfølgelig begrensa hvor mye det er plass til i et halvannen times sett.

Også «Communication» er ei god låt fra samme plate, og videre graver Dream Police dypere i katalogen når b-siden «Wild Side» plukkes frem. Sånn sett overraskes det faktisk litt, og den ferske «Raw In The Middle» viser seg også som ei god livelåt. Underveis får Andersen tatt i bruk munnspillet i «Wild World», mens «In The Monkey Hour» understreker hvor godt bandet korer.

Cruiset avsluttes selvfølgelig med «Hot Legs», og med det har østfoldingene nok en gang bevist at Dream Police fortsatt er blant det aller ypperste Norge har å by på. Nå venter vi dermed bare på at kvartetten skal få kokt sammen et nytt album.

For full rapport fra Classic Rock Cruise sjekk ut Scream Magazines mainummer.

Jan Dahle

Reklame
Fra rockedukker til heite bein