Et fyrverkeri


The Liza Colby Sound
Et sted til sjøs, Classic Rock Cruise
24/3-2019

Noen ganger blir man tatt fullstendig på senga når man ser et fullstendig ukjent band, og en slik opplevelse skulle New York-baserte The Liza Colby Sound by på under helgas Classic Rock Cruise på Stena Saga.

Med en instrumental innledning viser gutta bak Liza Colby at trioen står seg sterkt musikalsk, og det blir ganske kjapt tydelig at gitarist Jay Shepard regjerer. Samtidig er rytmeseksjonen bestående av trommis Charly Roth og tidligere Raging Slab-bassist Alec Morton solid, hvilket gir The Liza Colby Sound et godt fundament.

Bandet skal i stor grad by på uutgitt materiale fra et album som slippes til sommeren, og til tonene av «Feed On Me» entrer Liza selv scena. Dama viser seg å være et fyrverkeri av en frontfigur, der hun knapt står i ro et sekund, og utover i showet beveger hun seg stadig ut i salen.

Musikalsk slår bandet energisk fra seg, samtidig som det bys på lettfattelige låter, som det ikke er noe problem å synge med på ved andre refreng. Dermed er det enkelt å la seg engasjere, samtidig som man fryder seg over Shepards soloarbeid i ei låt som «Cool Hand», og hans tøffe spill i «Young Girl».

Allerede i tredje låt, «Creep On», finner så Liza veien ut blant publikum, og sofagruppene blir flittig brukt av dama. Hun oser av energi, og gir alt. Colby vet virkelig hvordan et publikum skal underholdes. Etter denne utblåsinga gjør det seg bra at det roes litt ned med «Try Me».

Shepard tar vokalen når han på alle måter skal utfolde seg litt ekstra i Groundhogs-coveren «Cherry Red», hvilket også betyr at mannen byr på litt ekstra på solosiden. Dermed understreker Jay bare det vi allerede har merka oss, at han virkelig kan traktere seksstrengeren. Til tider er dette bluesa, og det litt blues-baserte fortsetter med den roligere «Shake You».

«White Light», fra EP-en «Draw», er også av det mindre rocka materialet bandet byr på, og her merker man seg en del Led Zeppelin-inspirasjoner. Høyere tempo er det i «Service Dog», og her kommer bandets energi virkelig til sin rett igjen. Sånn sett varierer The Liza Colby Sound også godt innenfor relativt tradisjonelle rockerammer, der «Thunder Rolling» er veldig rytmebasert.

Som for å understreke mer av hvor bandet ligger musikalsk gjør The Liza Colby Sound sin versjon av Humble Pies «Four Day Creep», før punktum settes med den sterke «Eye On You». Det er da nettopp også det at orkesteret byr på gjennomgående gode låter som er mye av hemmeligheten bak den glimrende konserten bandet leverer her ute på sjøen.

For full rapport fra Classic Rock Cruise sjekk ut Scream Magazines mainummer.

Jan Dahle

Reklame
Et fyrverkeri