Tilbake til syttitallet


Ken Hensley & Live Fire
Et sted til sjøs, Classic Rock Cruise
23/3-2019

Headliner på Classic Rock Cruise er Uriah Heep-legenden Ken Hensley, og med det ligger alt til rette for ei tidsreise tilbake til syttitallet. Organisten skal da også by på akkurat det fansen ønsker å høre når han inviterer til dans med sitt norskitalienske Live Fire som backingband.

Før den virkelige tidsreisa begynner byr Hensley på et par smakebiter fra det siste tiåret, og med det «Ready To Die» og «The Curse» fra plater han har gjort sammen med Live Fire. Dette gir bandet en god anledning til å vise hva det duger til, og som under store deler av konserten er det bassist Roberto Tiranti som står for vokalen.

Samtidig byr «The Curse» på en gylden mulighet for Hensley til å vise seg frem på tangentene, der han også etter hvert synger litt selv. Nå er konserten uansett på vei inn mot syttitallet, og det er perioden 1971-1973 resten av settet skal handle om.

«Stealin'» blir lang, med mye orgel fra kveldens hovedperson, og underveis får også gitarist Ken Ingwersen krydra lydbildet med sine gitarer. Sistnevnte kommer nok mer til sin rett i Wonderworld, men gutta gjør uansett en ypperlig jobb med å backe Hensley.

Det er da også nettopp Hensleys musikalske karriere dette handler om, og dermed kommer godlåter som «Sunrise» og den mer temposterke «Look At Yourself» som perler på en snor.

Hensley kommer så virkelig i fokus når han byr på orgelintro til «July Morning», der han også synger litt igjen. Samtidig er denne et sikkerstikk i livesammenheng, og det samme er naturlig nok den påfølgende «Easy Livin'». Det er i det hele tatt materiale det er nærmest umulig å feile med som blir plukka frem her og nå, men samtidig blir det også ganske så forutsigbart.

Det spiller uansett ingen rolle for med «The Wizard» – der Hensley finner veien frem på scenekanten med kassegitaren – er det allsangtid og feststemning på Stena Saga. Når det hele så toppes med en avsluttende «Lady In Black» har Ken Hensley & Live Fire levert akkurat det folk kom for å oppleve.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til syttitallet