Dracula mønstrer på


Holter
Et sted til sjøs, Rock The Boat
26/1-2019

For en tid tilbake slapp Trond Holter del to av sin Dracula-føljetong, «Vlad The Impaler», og nye vokalister er på plass siden «Swing Of Death» fortalte første del av historien. Nå har vi uansett opplevd Nils K. Rue og Eva Iselinn Erichsen i sine roller tidligere, og vet at det fungerer, så spørsmålet er mer hvordan det ferskere materialet sitter.

Tre låter fra nettopp «Vlad The Impaler» innleder konserten, og det fungerer greit, der Rue synger bra på «Worlds On Fire» og «Awakened», før Erichsen kommer inn for å gjøre «The Last Generation». Dama får også en større rolle i kveld enn på det ferske albumet.

Det er uansett ikke tvil om at det er kvalitetsforskjell på materialet på de to platene som er sluppet av Dracula-prosjektet, og i hovedsak vil det si at «Swing Of Death»-låtene er sterkere enn stoffet på oppfølgeren. Dette blir ekstra tydelig i en livesetting, og når bandet er fremme ved «Walking On Water» tar det seriøst av.

Kvartetten som utgjør bandet gjør for øvrig en god jobb, enten materialet er nytt eller noe eldre, så sånn sett leverer Holter musikalsk. Trond Holter selv er da også en forrykende gitarist, og det er herlig å høre for eksempel den melodiske soloen i nettopp «Walking On Water».

Det er ikke det at det er helt krise med nyere viser heller, for det er helt ok med låter som «Drums Of Doom» og «I’ll Die For You». Det er bare det at straks «Swing Of Death» – som tilfører et helt annet musikalsk uttrykk – «Save Me», og en glimrende «River Of Tears» dukker opp, løftes dette til et helt annet nivå. Her blir det for øvrig duetter mellom Rue og Erichsen, hvilket gjør seg godt.

Sistnevnte skal ellers by på sitt definitive glansnummer for kvelden når tiden er inne for balladen «Shadows Of Love». Her står dama igjen alene, og fremviser en vanvittig kapasitet som vokalist. Dermed blir også ei låt fra «Vlad The Impaler» et av høydepunktene for kvelden.

Punktum settes med «Save Me Part II» – etter at «Queen Of The Dead» og «Into The Dark» har vært gode innslag – og nå er Trond selv fremme ved sitt briljeringsnummer, der mannen byr på en lang og flott solo. Sånn sett blir det et fint punktum for en konsert som grunnet ujevnheten i materialet ligger litt i bunnsjiktet av fire høyttalere.

For full rapport fra Rock The Boat sjekk ut Scream Magazines marsnummer.

Jan Dahle

Reklame
Dracula mønstrer på