Sørlandsdebut


Underwing «Kaela Upsweep»
Pinecone

Underwing er et relativt nystarta band fra Arendal, som henter sine inspirasjoner fra både nittitallets grunge, syttitallets tungrock, og progen. Resultatet foreligger nå i form av fem spor på «Kaela Upsweep».

Når «Sunless Seed» åpner «Kaela Upsweep» er det et gitarbasert og småtungt uttrykk som åpenbarer seg, mens vokalen – og også deler av det instrumentale uttrykket – nok kan sies å ha sine inspirasjoner fra Seattles nittitallscene. Samtidig er det god dynamikk, der litt luftig riffing kombineres med et tidvis mer massivt sound. En melodiøs gitarsolo slenges så på som litt ekstra krydder. Resultatet er et solid spor.

Med riffing som tar lytteren tilbake til syttitallet følger gutta på med den småseige «Reaper». Igjen kombineres mange gode elementer fra den tyngre rockens historie, og når Underwing også har kommet opp med låter som sitter bra, er det mye å glede seg over på dette minialbumet.

I en helt annen retning går gutta innledningsvis i «Kaela», der det er neddempa med kun vokal over litt spinkelt gitarplukk, men etter hvert trøkkes det til også her. Det varieres altså bra, og utover i kuttet demonstrerer også sørlendingene både sine mer hardtslående og progressive tendenser. Noen av disse elementene kommer også frem i den over åtte minutter lange «Paragon», som byr på alt fra melodiske vokallinjer til tøffe og harde partier.

I den avsluttende «Pay In Silder» byr Underwing blant annet på et sprettent uttrykk, mellom de mer neddempa partiene, og med det har bandet levert en god og spennende debut.

Jan Dahle

Reklame
Sørlandsdebut