Landes jukeboks

Jorn_Heavy Rock Radio
Jorn «Heavy Rock Radio»
Frontiers
3

Ni år har gått siden Jørn Lande gravde i inspirasjonskildene, og med det ga ut coveralbumet «Unlocking The Past». Nå er mannen, og bandet Jorn, igjen aktuell med en hyllest til forbildene, og resultatet er «Heavy Rock Radio». Her vi finner låter fra så forskjellige band og artister som Kate Bush, via Frida og John Farnham, til Iron Maiden. Ikke er alle låtvalgene like opplagte heller.

Det hele åpner med en reise tilbake til 1982, og Fridas (Anni-Frid Lyngstad) «I Know There’s Something Going On», og dette er et friskt låtvalg som fungerer godt. Med Trond Holter på gitar er det også sikkert og godt levert på den fronten.

Overraskes gjør det også når «Running Up That Hill» plukkes fra Kate Bush-katalogen, og det er sånne låtvalg som gjør «Heavy Rock Radio» litt spennende. Dette er også en komposisjon som fungerer når den nå er omgjort til en fullverdig Jorn-låt, og det fortsetter med det litt uventa når det graves dypt i Foreigner-katalogen for å finne frem «Rev On The Red Line».

Betydelig mindre spennende blir det med opplagte hitvalg som Journeys «Don’t Stop Believin'» og John Farnhams «You’re The Voice», og Lande er ikke i nærheten av å matche storheten til originalen når han plukker frem Paul Stanleys «Live To Win». Her vinner han likevel noe på det originale valget, og det samme må sies når det nærmest sjokkeres ved å gjøre ei så fersk Iron Maiden-låt som «The Final Frontier». Dessverre blir likevel ikke dette heller det helt store her og nå.

Videre er det å prøve seg på låter som Queens «Killer Queen», og ikke minst Eagles’ «Hotel California», som risikosport å regne. Holter gjør sitt beste på å imitere gitarsoundet til Brian May i førstnevnte, og sluttresultatet blir helt greit. «Hotel California» er i utgangspunktet så fenomenal at det er umulig å matche originalen, og denne jornifiserte versjonen degraderer mesterverket til ei helt ok tungrock-låt, selv om Holter igjen gjør hederlig innsats når det kommer til å kopiere tidenes gitarsolo.

Det blir også gjenhør med Deep Purples «Stormbringer», i tillegg til at Jørn også plukker frem forventa klassikere som Dios «Rainbow In The Dark» og Black Sabbaths «Die Young».

Alt materialet på «Heavy Rock Radio» har definitivt fått sin Jorn-touch, men det varierer altså hvor vellykka det er. Krise blir det uansett aldri, men til tider skapes heller ikke det helt store engasjementet. Fansen av Jørn Landes stemme og Trond Holters gitarer vil uansett ha en del å glede seg over, og hvilke låter man liker i disse versjonene vil vel uansett være et stort spørsmål om smak og behag, og hvilket forhold man har til originalene.

Jan Dahle

Reklame
Landes jukeboks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..