Blodsugeren i tungrock-versjon


Jørn Lande & Trond Holter «Dracula – Swing Of Death»
Frontiers

Samarbeider mellom Jørn Lande og Trond Holter er ikke noe nytt, men når gutta nå begir seg ut på rockeoperagenren er det likevel noe annerledes de to Jorn-gutta byr på.

Vokalen er uansett den samme gamle når «Hands Of Your God» – etter en akustisk innledning – slår ut i full prakt, med tyngde og melodi. Mer melodisk blir det så i «Walking On Water», der også Holters stil fremstår i all sin umiskjennelighet. Solopartiet er for øvrig glimrende, og melodiøst med et keltisk preg a la Gary Moore.

Dette er da også bare det første av mange tilfeller der Holters gitarer dominerer plata, til glede for alle som vet å sette pris på en gitarhelt. Avslutningspartiet i «Queen Of The Dead» er ren gitarhimmel, og instrumentalen «True Love Through Blood» er selvfølgelig også som skapt for disse lytterne, der Tronds hånd fra tidligere instrumentaler ligger over det hele med et tydelig grep.

Med tittelsporet tar gutta den litt i retning av Alice Coopers «Some Folks», før et muntert refreng tar styringa, og flere keltiske toner dukker opp. Stilmessig er det da også et stort sprik på albumet – slik det gjerne er i rockeoperaer – og «Masquerade Ball» gir blant annet gitaristen muligheten til å utfolde seg med en akustisk solo.

Med på å variere uttrykket er også Lena Fløitmoen, som Landes kvinnelige motspiller i stykket, og hun dukker første gang opp i «Save Me». Mer typisk Holter-riffing følger i «River Of Tears», så på mange måter er dette Tronds plate.

Alle involverte gjør en glimrende jobb, og når «Under The Gun» avslutter rockeoperaen er det ingen tvil om at «Dracula – Swing Of Death» er ei ypperlig plate.

Jan Dahle

Reklame
Blodsugeren i tungrock-versjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..