Sørstatsrockens nye stjerner

Blackberry Smoke_Holding All The Roses
Blackberry Smoke «Holding All The Roses»
Earache
5

Blackberry Smokes forrige album, «The Whippoorwill», var en glimrende oppvisning i musikk med røtter i sørstatsrock og country, og når kvintetten nå følger opp med «Holding All The Roses» fortsetter festen.

«Let Me Help You (Find The Door)» er svingende og nynnbar, og setter sånn sett en god standard for plata. Kombinasjonen av kassegitar og tempo fungerer godt i tittelsporet, og når fela kommer inn er låvedansen et faktum.

Gutta følger på med den roligere og melodiøse «Living In The Song», og drar i en herlig boogie-retning med «Rock And Roll Again». Her er det ingenting som er nyskapende, men Blackberry Smoke bedriver en mesterlig form for gjenbruk.

Country-inspirasjonene dominerer i «Too High», og når man dermed snakker om nærmest ren country – i motsetning til for eksempel den rocka «Wish In One Hand» – understreker det at bandet ikke setter begrensninger på uttrykket.

Det er uansett melodibruken som er guttas sterkeste kort, og dermed blir en akustisk sak som «Lay It All On Me» ren nytelse. Etter i overkant av 40 minutter er det hele over med den gode «Fire In The Hole», og med det har Blackberry Smoke levert nok ei solid plate.

Jan Dahle

Reklame
Sørstatsrockens nye stjerner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..