Melodisk sjokkrocker

Marilyn Manson_The Pale Emperor
Marilyn Manson «The Pale Emperor»
Cooking Vinyl
5

Det er et bassdominert godt groove som åpenbarer seg når Marilyn Manson åpner «The Pale Emperor» med «Killing Strangers», og det er en lang vei fra Mansons aggressive uttrykk på nittitallet til dette. Det låter likevel småskittent, og veldig Manson – med et hint av Depeche Mode – men akkurat det er vel ikke til å unngå siden mannen har en veldig særegen stemme.

Det riffes med godt driv i «Deep Six», og igjen er groovet så heftig at du knapt klarer å sitte rolig. Samtidig er melodibruken god, og dette er Marilyn Manson på sitt ypperste for de som liker nettopp sjokkrockerens mer melodiøse sider.

«Third Day Of A Seven Year Binge» tilfører et enda snillere uttrykk, mens «The Mephistopheles Of Los Angeles» rytmemessig drar det litt i retning av «Personal Jesus». «Cupid Carries A Gun» krydres også med akustiske gitarer, så det blir bare mer og mer klart at «The Pale Emperor» ikke er plata for de som ønsker den mer hissige Marilyn Manson tilbake.

Et spor som «Slave Only Dreams To Be King» drar uansett frem igjen det tidligere nevnte småskitne uttrykket, mens bassen igjen er et fremtredende instrument i «The Devil Beneath My Feat».

Det skapes en litt mer uhyggelig stemning i den seige «Birds Of Hell Awaiting», mens den avsluttende «Odds Of Even» viser tydelige blues-inspirasjoner. «The Pale Emperor» er dermed ei variert plate, og selv om den aldri helt klarer å følge opp de tre første låtene er dette ei veldig god skive, og Marilyn Mansons beste siden den fenomenale «The Golden Age Of Grotesque».

Jan Dahle

Reklame
Melodisk sjokkrocker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..