Solid prog


Popol Vuh «Popol Vuh»
Norske Albumklassikere

Det er ikke rent få av utgivelsene gjennom Norske Albumklassikere som er fremført av et musikerlag bestående av gutta fra Popol Ace/Popol Vuh, så det er helt på sin plass at dette musikkhistoriske prosjektet nå også kan by på Jahn Teigen & Co.s første album. Vi skal med andre ord tilbake til 1972, og en tid da progen var i sin blomstringsperiode.

Nå er ikke Popol Vuh blant den mest krevende progen du finner, men bandet visste så visst å leke med musikalske temaer og taktskifter da de spilte inn «Popol Vuh». Det betyr at trommis Thor Andreassen gjør mye interessant utover på plata, og da blant annet i den instrumentale «Sucklin’ Pig», som vipper litt i retning av det jazza. Også gitarene byr på mye riktig bra, og det er i det hele tatt mange gode instrumentalpartier i bandets komposisjoner.

Videre handler det selvfølgelig mye om Jahn Teigens stemme, som får vist seg frem fra nærmest alle sider i løpet av plata. I «Hunchback» byr Jahn også på et rent «prateparti», men ellers handler det om mannens kraftfulle stemme, enten han trøkker til i den litt bluesa «Leavin’ Chicago», eller han synger flott og følsomt i roligere stoff som «All We Have Is The Past».

Videre er Pjokken Eides fløyte et vesentlig element, og den får godt spillerom i «Joy + Pleasure». Pete Knutsen leker seg også med Moog, og skaper med det noen litt elektroniske elementer underveis på plata. Sånn sett byr «Popol Vuh» på mye variasjon, både hva lydbilde og låtstrukturer angår. Dermed skapes også en spennende lytteopplevelse.

«For Eternity» er blant det mer neddempa materialet, som viser at gutta også hadde et grep om det melodiske, samtidig som det igjen skjer mye i musikken. Mye skjer også i platas lengste spor, den åtte minutter lange albumfinalen «Medicine». Igjen kommer Teigens stemmeprakt i fokus, mens bandet rundt ham byr på proga tungrock. Her blir det også mye plass til Arne Schulzes gitarer, og solopartiene, fra hele bandet, er lange og gode.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Solid prog