Står stødig på egne ben


Ann Wilson «Fierce Bliss»
Silver Lining

Mens søstrene Wilson ikke helt klarer å bli enige om Hearts fremtid har vokalist Ann valgt å gjøre sitt tredje soloalbum, men i motsetning til de foregående platene er ikke «Fierce Bliss» et rent coveralbum. Det er riktignok noen lånelåter også her, men i stor grad handler det om nytt materiale for Ann denne gangen.

Wilson har samarbeida med låtskrivere som Dan Walker, Warren Haynes, og gitarist og medprodusent Tom Bukovac. Det er da også i fellesskap med sistnevnte Ann har kommet opp med det glimrende åpningssporet, «Greed». Her blandes god melodibruk med småtunge gitarer, og denne kombinasjonen er platas virkelige styrke. Samtidig er det hele velprodusert, og på alle måter solid gjennomført.

Uttrykket varierer også fra den roligere og arrangementsmessig spennende «Black Wing» – som bygger seg opp underveis – til den noe tøffere rocken i «A Moment In Heaven». Damas Led Zeppelin-inspirasjoner viser seg også utover på «Fierce Bliss», mens et spor som «Gladiator» har noe 4 Non Blondes over seg. Sistnevnte er, i likhet med den mer orgeltunge «Angel’s Blues», skrevet sammen med Warren Haynes. Han bidrar også med gitar på disse spora, og utmerker seg virkelig.

Ann styrer som nevnte ikke helt unna coverlåtene denne gangen heller, og hun henter frem den seige Robin Trower-bluesen «Bridge Of Sighs» med hell, der Kenny Wayne Shepherd byr på suveren gitartraktering. Samme mann bidrar også på Wilsons småtøffe og glimrende tolkning av Eurythmics’ «Missionary Man». Videre dukker Vince Gill opp for å gjøre duett med Ann i en riktig fin versjon av Queens «Love Of My Life». En god utgave av Jeff Buckleys «Forget Her» er siste cover på albumet.

I det hele tatt er altså «Fierce Bliss» et gjennomført album, med mye flott instrumentering og gode låter. Når Ann Wilson da roer det ned med den avsluttende «As The World Turns» har hun en gang for alle bevist at hun også kan levere varene utenfor Heart.

Jan Dahle

Reklame
Står stødig på egne ben