Til nye høyder


Aunt Mary «Loaded»
Norske Albumklassikere

To år etter debuten slapp Aunt Mary oppfølgeralbumet «Loaded», og bandet er nå redusert til en kvartett, der Jan Groth og Per Ivar Fure er ute, mens Bengt Jenssen nå er inne på orgel. Sangen deles så mellom gitarist Bjørn Christiansen og bassist Svein Gundersen, mens musikken har blitt litt hardere i kantene.

Instrumentalen «Playthings Of The Wind» understreker nettopp det litt røffere uttrykket, og sekstitallsinspirasjonene som var fremtredende på debuten er nå mye erstatta av syttitallets tungrock-elementer. Dette resulterer blant annet i den klassiske «Joinin’ The Crowd», der det også understrekes at de progressive tendensene er på plass. Nå er også gitarist Christiansen i sitt ess.

Det litt snillere finner likevel sin plass i «Delight», der det først handler om akustiske gitarer, vokalharmonier og et sterkt melodifokus. Det rockes så noe opp, og både gitarene og orgelet byr på interessante elementer, men det føles nok som om låta avslutter litt tidlig. «Upside Down» er på sin side mer groovy, og igjen handler det om et tøffere og mer fullkomment band enn det som åpenbarte seg på «Aunt Mary» to år tidligere.

Gutta går uansett ikke av veien for å vise frem sine sartere sider heller, og det er flott akustisk gitarplukking i den nedstrippa avdelingen i den todelte «Farewell My Friend». Mot slutten av plata kommer så skivas tre lengste komposisjoner, og med sine godt over sju minutter gir «Blowin’ Tiffany» bandet en god anledning til både å variere uttrykket underveis og til å by på god instrumentering.

Den avsluttende «G Flat Road» står igjen som en av Aunt Marys største klassikere, og den er i høyeste grad en livefavoritt. Dette er østfoldingene på sitt tyngste, og her konkurrerer gitaren og orgelet om oppmerksomheten, slik vi kjenner fra det Deep Purple. Med det har også Aunt Mary levert et riktig godt album.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Til nye høyder