Melodisk trønderrock


Storm «Stille Før Stormen»
Norske Albumklassikere

Strom var et trønderband som kun rakk å gi ut ett album, «Stille Før Stormen». I front for orkesteret fant vi tidligere Wannskrækk- og fremtidig Hardline- og Road-vokalist Børge Pedersen, mens fremtidig TNT- og Stage Dolls-trommis Morten Skogstad okkuperte scenas bakre del.

Storm puttes inn i hardrock-kategorien, og med to gitarister ligger det så visst til rette for noe tungt, men Rune Nordals produksjon tilfører et uttrykk som egentlig ikke er eviglangt unna The Kids. Begge disse trønderbandene hadde nok mer tyngde i seg enn platene viste, og for begge endte studiobesøkene dermed opp med gode resultat innenfor noe tilnærma poprock-genren, selv om Storm har gitarene mer i front.

«Stille Før Stormen» innledes med noen visdomsord om fjernsynsapparatet i «Guden I Hjørnet», og her er det sterk melodibruk, og tvillinggitarer inspirert av Thin Lizzy. Låtmessig stiller Storm godt, og det er enkelt å synge med på «Jentegal». Igjen er gitarene melodiske, og trivelighetsfaktoren er høy.

Med unntak av Pedersens «Kom Tilbake Mor» er alt materialet skrevet av gitarist Knut Lysklætt, og det er dermed udiskutabelt at sistnevnte har et godt øre for melodier. Han strekker seg også fra mer rocka låter som «Du Og Jeg» og den sterke «Alene» til balladeverdenen med «Til Deg» og «Når Jeg Vet», via melodisk stoff som «En Drøm». Balladene sitter ikke helt, men ellers holder «Stille Før Stormen» i hovedsak god standard.

«Jenter, Øl Og Heavy Rock» er Storm på sitt hardeste, og samtidig befinner bandet seg i en ungdommelig verden tekstmessig sett. Dermed kunne publikum kjenne seg godt igjen i Storms univers, og nettopp denne jordnære og ærlige tilnærminga til lyrikken var på mange måter et kjennetegn for den norskspråklige melodibaserte rocken på tidlig åttitall, noe som skapte suksess for så vel The Kids som Jannicke og Ole I’Dole. Storm er dermed i godt selskap.

Med platas tittelspor byr Storm avslutningsvis på en flott instrumental der den akustiske gitaren trakteres på fint vis, før det tilføres en melodisk elektrisk solo. Her snakker vi altså om noe helt annet fra Storm, og med det en overraskende finale på et bra album.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Melodisk trønderrock