Debut fra Stavanger


Asfalt «Har Du Hørt Det Verre»
Norske Albumklassikere

På tidlig åttitall var Stavanger mer enn Mods og Stavangerensemblet, og selv om Asfalt nok ikke huskes like godt gjorde kvintetten seg like fullt bemerka da debuten «Har Du Hørt Det Verre» ble sluppet i 1981. Her byr bandet på tolv låter som i hovedsak er skrevet av tangentist Tor Salomonsen, mens Stavangerensemblets Anders Bru har produsert i Staccato Studio.

Asfalt befinner seg innenfor det smårocka landskapet når bandet åpenbarer seg med «Opp Av Stolen», og Salomonsens orgel befinner seg i front av lydbildet som ellers toppes av vokalist Magne Høyland. Gitarist Thor Kristian Klepp må da også finne seg i å ligge bak Salomonsen, også når tempoet økes med låter som «Krig Og Fred» og «Hobbyen Min».

Gitaristen kommer derimot mer til sin rett i «Se På Han», men også her er orgelet fremtredende. På låtsiden treffer Asfalt uansett godt, noe som gjør «Har Du Hørt Det Verre» til ei fin plate. Det rockes da også bra i den riktig gode «Jenny», der orgelet gir en syttitalls følelse, mens Klepp utmerker seg med sologitaren. Dette blir en platetopp, mens den roligere «Dåkka Te William» er nok et riktig godt spor, der pianoet, ren gitarplukking og orgelet skaper den rette stemninga.

Bassist Tor Egil Jensen får også god plass i lydbildet i den fengende «Du Ska Få Svar», og trommis Per Vervik fyller godt ut i «Aenkvert År», der det også legges inn bra med gitarer underveis. Høyland byr hele veien på god sang, og han har kraft i stemmen. I balladen «Takk Ska Du Ha» hyller han så den gang nylig avdøde John Lennon på fint vis, og her ebber det ut med heftig solospill fra Klepp.

Platas tittelspor er på sin side en musikalsk hybrid, der rock’n roll-elementer kombineres med reggae-innslag, mens balladen «Siste På Gallå» er en fin albumfinale. Igjen plukkes det pent på gitaren, og alt i alt er Asfalt ikke langt unna femmer’n når debuten er unnagjort.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Debut fra Stavanger