På vei inn i et nytt tiår


Alex «Daddy’s Child»
Norske Albumklassikere

Når vi er inne på åttitallet har Alex kommet frem til sitt fjerde album, samtidig som hun også deltar i «Melodi Grand Prix» med «Univers». I studioet får hun hjelp av produsent og hovedlåtskriver Svein Gundersen, mens blant andre Marius Müller og deler av Lava bidrar som musikanter. Alex har så i stor grad skrevet tekster selv, og har med det etter hvert blitt mer involvert også når det gjelder hva som fremføres.

«Daddy’s Child» innledes med uptempo pop i form av «I’m Not Alone», der du også finner disco-elementer. Trommeslager Michael Clarke byr på et heftigere midtparti, mens Per Kolstad tilfører piano i et spor som gjør seg riktig bra. Deretter senkes tempoet betraktelig i Minnie Riperton-coveren «Inside My Love», der Arild Stav svinger innom med saksofonen mens Müller plukker forsiktig på gitaren, og strykerne tilfører neddempa backing. De to første låtene fremviser med det ytterpunktene på «Daddy’s Child».

Når det gjelder coverlåter er det for øvrig to til på plata, og det er Bill Withers’ «Ain’t No Sunshine» og Deniece Williams’ «Touch Me Again». Førstnevnte fungerer greit som en strykerbasert ballade, mens sistnevnte blir en helt neddempa pianoballade som avslutter «Daddy’s Child». Her er fremførelsen god, men det blir samtidig litt for stillestående til å engasjere.

Det samme uptempo uttrykket vi finner i åpningslåta returnerer i «Let Me Be The Beat», og samtidig er det noen mer funky elementer her i et spor som er ganske energisk. Dette sitter det godt, der helheten også løftes av gode koringer og en Alex som slår seg litt løs i siste del. «We Got Love» faller derimot mellom alle stoler og blir bare litt kjedelig.

Tittelkuttet er på sin side groovy og godt, der vi befinner oss innenfor det mer midtempo, med herlig bassing fra Gundersen. Geir Langslets piano er også et vesentlig element her. Det blir så noe mer rocka når «Univers» har blitt til «Universe», og her legger både Freddy Dahl og Bent Bredesen gitarer. Når det gjelder bassing gjør for øvrig Rolf Graf et funky innhopp i den uptempo «Are You Really So Bad», og denne blir et høydepunkt på albumet da det her oser av liv.

«Sound In Me» er nok ei god låt mot slutten av «Daddy’s Child», og selv om et par spor trekker noe ned, er dette i all hovedsak et riktig godt album fra Alex.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
På vei inn i et nytt tiår