Engelskspråklige bølger


Peter Wave «Raise Your Glasses»
Right Recordings

Peter Wave er nok bedre kjent som Petter Wavold, og har vært en aktiv musiker i mer enn 40 år. På åttitallet ble vi kjent med ham blant annet gjennom Charm og turnering med The Grønne Glitrende 3 Og Dag, og på nittitallet tok solokarriera av med låter som «Æ Længte Hjæm» og «Koffor Det». I dag har han også sitt «Petter’s Popshow» på TV, samtidig som han nå er aktuell med «Raise Your Glasses», der trønderdialekten er bytta ut med rockens internasjonale språkdrakt.

Det er et litt rocka uttrykk som åpenbarer seg på singellåta «Scandinavian Girl», men Petters melodifokus er det samme gamle. Dette er med andre ord lettfattelig og allsangvennlig, og når det følges på med «I Love My Chiminea» befinner vi oss et ganske velkjent Wavold-landskap, der melodibruken er av det popa slaget. Med det treffer nok «Raise Your Glasses» fortsatt mannens kjernepublikum, til tross for språkbyttet, og noen veldig britiske elementer.

Man kan anta at produsent Stuart Epps har tilført noe av det sistnevnte, hvilket også henger med inn i balladen «Love Letter From The War», der man aner «Penny Lane»-inspirasjoner når trompeten kommer inn. Det lyriske temaet er også erkebritisk når 10 Downing Streets huskatt hedres i «Larry», og den litt banale melodiføringa har absolutt sin sjarm om du ikke tar musikk alt for alvorlig. Det samme må sies om den trivelige «Don’t Remember The Lyrics».

Saken er nemlig den at Petter Wavold nok ikke strever etter anerkjennelse fra musikksnobber og kredjegere, men derimot lager musikk for folket som trives med enkle og fengende låter. Dette hører vi også i «When Caroline Cries», som inkluderer en melodisk gitarsolo. På sitt litt mer rocka er Wavold i platas tittelspor. Mannen rocker uansett aldri hardt, men derimot litt pent og pyntlig.

«The Best Nanny» viser så at veien fra midten av åttitallet, Charm og «Håpe’ Æ Får Kom’ Te’ Himmel’n», til Peter Wave anno 2022 ikke er lang. I «We Are Not Perfect» er så inspirasjoner fra Slade og syttitallets tyggegummipop rimelig frempå, mens albumet avslutter med balladen «Let’s See What I Have In My Cupboard», der det er fine gitarlinjer underveis.

Jan Dahle

Reklame
Engelskspråklige bølger