Et musikalsk tidsbilde


Eldøen «Here We Go Again»
Norske Albumklassikere

Lava-vokalist Egil Eldøens andre soloplate var «Here We Go Again», og han følger på mange måter i fotspora til debuten. Det vil si pop-musikk av sin tid, og med Rolf Graf i produsentstolen og Lava som backingband er det meste tatt godt hånd om.

Synthene er dominerende, samtidig som det rytmiske slår mot deg når «Stand By (Your Man)» er første låt ut på «Here We Go Again». Soundet kan kun stamme fra midten av åttitallet, og dermed er dette et album som står solid planta i sin tid. På låtskriversiden er Ivar Dyrhaug gjengangeren, mens blant andre Rolf Graf, David Chocron og Geir Langslet bidrar med sine låter, i tillegg til at Eldøen selv er kreditert på flere spor.

«Play With My Love» blir dessverre litt for intetsigende når den følger, selv om det låter fint nok, og Eldøen synger bra. Da hjelper det når akustiske gitarer backer sangeren i den neddempa balladen «Peter Pan», og det hele blir mer sjelfullt. Dette blir et annerledes spor på «Here We Go Again», der det ellers i hovedsak handler om det syntetiske soundet fra 1986. Samtidig er det store koringer, slik som i «Sean Baby». Her slipper også den elektriske gitaren til, og med det rufses den kliniske produksjonen litt til. Resultatet er et bra spor, med god melodiføring.

Videre er bass-soundet typisk for datidens pop-produksjoner, hvilket kommer tydelig til overflaten i «Share». Her er det også en viss energi å spore, noe som er med på å gjøre dette til nok et godt kutt. Når det følger på med «All Of Her Life» er synthene så rett i trynet, gitarene mer fremtredende enn på mesteparten av skiva ellers, samtidig som den nevnte bassen slår mot deg. Her er det rett og slett mye lyd, og for de som mener åttitallets produksjoner ble i meste laget er nok dette malen på hva som gikk galt. For de som derimot likte datidens overdådige lydbilde snakker vi om en tur rett inn i himmelriket.

Etter denne overkjørselen gjør det seg godt med et pusterom i form av balladen «Here We Go Again», der det engleaktige koret fra The Screaming Lolitas stikker seg godt frem i refrenget. Det fortsetter også litt mer moderat med «Carry Me Back», men her kombineres det litt luftige med det mer bombastiske og nesten steinmanske. Ettersom det hele bygger seg opp blir det også rom for mer gitarer, og dette er riktig vellykka.

Platas par siste låter blir nok derimot litt mer anonyme, selv om gitarene spriter opp «Tonight», før en forlenga og småheftig remiks av «Stand By (Your Man)» setter det definitive punktumet for «Here We Go Again». Konklusjonen er at albumet er litt ujevnt, men med en del riktig godt for de som er glad i åttitallet.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Et musikalsk tidsbilde