Personlig og melodiøst


Ronni Le Tekrø «Bigfoot TV»
TBC

Ronni Le Tekrø har avbrutt den planlagte «Mein Ampf»-trilogien, og er i stedet ute med «Bigfoot TV». Her legger TNT-gitaristen seg på ei ganske så melodisk linje, og han befinner seg samtidig i et streitere landskap enn på mye av sitt tidligere solomateriale.

Riffinga som innleder «Life On Long Island» er uansett ikke til å ta feil av, og det er ikke vokalen heller om du er kjent med Tekrøs soloutflukter. Videre er melodibruken her nesten av det popa slaget, samtidig som tangentist Markus O. Klyve fyller ut lydbildet. Det er også en viss trivelighetsfaktor over det hele, og etter hvert legges det naturligvis et par signatursoloer fra totningens seks strenger.

«Demons» innledes så med akustisk gitar, før nok et elektrisk riff understreker hvem vi lytter til. Produksjonen er relativt enkel, med et levende uttrykk, og ting holdes innenfor det melodiske, også når det er tid for gitarsolo. Det er da også mye gitarer i disse to innledende spora.

Platas første singel var «Moving Like A Cat», og denne roligere låta byr på både det luftige i versa og det mer massive i refrenget. Her legger hovedpersonen også en riktig fin solo. Det er uansett det melodiske uttrykket, og med det det mindre eksperimentelle enn hva vi er vant til fra Tekrø, som dominerer «Bigfoot TV».

«The Black Rose» er et godt eksempel på nettopp melodifokuset, men her dukker det også opp noen litt tøffere partier, som henter frem noe av Tekrø-galskapen. «A Handful Of Time» ligger også på den popa siden når det gjelder vokallinjene, samtidig som det er både noe folkemusikk- og Brian May-aktig over deler av gitarspillet.

«New Day In The Morning» byr på sin side på en usedvanlig bluesa Tekrø, og her ligger det hele innenfor et Gary Moore/Thin Lizzy-landskap, der vi befinner oss i et grenseland mellom «Still In Love With You» og «Still Got The Blues». Her gjester for øvrig Aunt Marys Bjørn Kristiansen på gitar. Det mer rocka, med gitarene rett i trynet, innleder deretter «U.F.O.», før den gamle Neon Night-vokalisten Leif Knashaug er med og legger vokal. Her utnyttes dynamikken nesten til det maksimale, og det er mye gode gitarer underveis.

Også «Not Today» byr på gjestevokal, og denne gangen fra Rodmar Johansen. Dette blir også et høydepunkt på plata, og atter en gang er signaturgitarene til Tekrø glimrende. Det er også signaturriffing som bærer det avsluttende sporet, «Eyes Of The Woods», som er ei litt roligere låt.

Konklusjonen når det gjelder «Bigfoot TV» er at vi snakker om ei hyggelig plate, som er mer tilgjengelig enn deler av Ronni Le Tekrøs solokatalog, men samtidig handler det nok fortsatt mest om en utgivelse for menigheten.

For undertegnedes ferske intervju med Ronni Le Tekrø, sjekk ut Scream Magazines #264, i salg 25 mars.

Jan Dahle

Reklame
Personlig og melodiøst