Melodisk og solid


FM «Thirteen»
Frontiers

Med snart 40 år på baken er FM absolutt som veteraner å regne, og britene holder seg til sin melodiske rockeformel når bandet nå er ute med «Thirteen». Dermed er det for fansen bare å glede seg over nok en sterk fullengder.

Vi snakker om et velprodusert album, der gitarist Jim Kirkpatrick og tangentist Jem Davis utfyller hverandre på flott vis mens vokalist Steve Overland ligger fint på toppen. Lista legges også umiddelbart på god høyde når «Shaking The Tree» innleder plata. Det er rett og slett lite å utsette på dette, der den smakfulle instrumenteringa løfter helhetsinntrykket. Kirkpatrick skal da også fortsette å tilføre mye fine gitarer i løpet av platas 54 minutters spilletid.

Det fortsetter bortimot like sterkt med «Waiting On Love», der det luftigere arrangementet gir god plass til vokalmelodiene. Det baserer seg så mer rundt gitarriffet i «Talk Is Cheap», mens «Every Man Needs A Woman» fremviser FM på sitt tyngste. Selvfølgelig er også den obligatoriske balladen på plass, og «Long Road Home» sitter bra på det feltet. Alt dette ligger godt innfor et tradisjonelt uttrykk i grenseland mellom AOR og melodisk hardrock.

«Love And War» byr på en kombinasjon av det akustiske og det elektriske mens keyboardene tilfører mye krydder, hvilket skaper spennende lytting, samtidig som melodibruken igjen er sterk i dette midtempo sporet. «Just Got Started» setter på sin side Davis i fokus der tangentene får mye spillerom, og samtidig er låta groovy og god der den er med på å tilføre variasjon til plata.

Både «Fight Fire With Fire» og «Be True To Yourself», som fremviser FM på sitt tøffeste, er sterke låter som avslutter «Thirteen». Sluttresultatet er enkelt og greit et riktig bra album, som vil treffe fansen av melodisk rock på hjemmebane.

Jan Dahle

Reklame
Melodisk og solid