Vinner på sjarmen


Front Page «Special Edition»
Norske Albumklassikere

Haldenserne i Front Page rakk to album, og det siste av disse, «Special Edition», ble sluppet på CBS i 1982. Igjen byr gutta på en blanding av eget stoff og coverlåter, mens Geir Waade stilte som knottskruer.

Det som var side 1 på LP-en består utelukkende av originallåter, og «Robots» er først ut. Dette låter upolert og passe rocka, men uten helt å overbevise, selv om det løfter seg med refrenget. I likhet med på debutalbumet viser frontmann Morten Milde at det ligger begrensinger i stemmen, men det fungerer likevel bra når gutta rocker det opp med litt mer tempo i «Do It».

Noen reggae-inspirasjoner sniker seg inn i «Magic», der det også er litt interessant rytmebruk, mens gitarene er varierte i uttrykket. «Jumper» er så en melodisk rocker og en vinner på «Special Edition», mens «Get Far» er en god avslutter av platas første del, der rock’n roll-elementene ligger over deler av gitararbeidet.

Andre halvdel av skiva består i hovedsak av coverlåter, og først ut er «Come On». Selv om dette ikke er Front Page på sitt mest overbevisende har guttas versjon av denne Chuck Berry-låta sin sjarm, og når det følges på med Small Faces’ «All Or Nothing» leveres det en riktig trivelig innspilling.

En seig versjon av «Cadillac» – spilt inn av så forskjellige artister og band som Vince Taylor, The Hep Stars og The Clash – gjør seg veldig bra. «Lili Marlene» er på sin side et snodig låtvalg, og den faller nok litt inn i humorkategorien når den gjøres av Front Page.

Innimellom disse coverne slenger gutta ut sin egen «Kicking Me», og dette er ei skikkelig gladlåt. Den faller riktignok inn under bandets noe naive uttrykk, men Front Page har samtidig en viss sjarm, og det er der noe av vinnerformelen ligger.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Vinner på sjarmen