Språkbytte


K.M. Myrland «In From The Cold»
Norske Albumklassikere

I 1979 slapp K.M. Myrland sitt eneste engelskspråklige album, og her har han blant annet gitt noen tidligere utgitte viser ny språkdrakt. Mannens medsammensvorne i studioet er for øvrig Jonas Fjeld Band, og Jonas Fjeld og Bent Bredesen sitter bak spakene. I tillegg gjester Øystein Sunde.

Det er et ganske rocka uttrykk som åpenbarer seg i den innledende «Midnight Sun», men det ligger også et hint av country et sted der inne i det gode gitarplukket. Samtidig blir dette veldig annerledes fra Myrlands side da mye av mannens særpreg normalt ligger i dialekten, men den smårufsete stemmen er uansett den samme, og han kler å uttrykke seg på engelsk.

Det roes litt ned med «Bitter Fate», men det handler fortsatt om et banduttrykk, og med det mindre om visesangeren Myrland. Det er i det hele tatt en mer rocka harstadværing enn vi ellers er vant til som vi treffer på «In From The Cold». Det tas uansett helt ned innledningsvis i «Where Are You Bound», men så løftes det hele når det rockes opp, og videre utover i låta bygges det rundt dynamikken mellom blant annet den elektriske og den akustiske gitaren.

Det er gjort god jobb på produksjons- og arrangementssiden og instrumenteringa varierer, hvilket blant annet resulterer i fløyte i «Nothing At All», samtidig som det legges vekt på koringene. Det bys videre på elektrisk blues i «Killing Rat Blues», og dette er en relativt røff side ved Myrland, samtidig som gitaren får mye plass her.

Videre gynger det behagelig av gårde i «Uneasy Lies A Head», der melodibruken i versa er riktig god, og solopartiet også er veldig melodisk. Dette er for øvrig den første av to låter skrevet av Ulf A. Olsen, og mannens andre bidrag er albumavslutteren «Tribute To You», som også holder mål, men uten helt å matche Myrlands beste låter.

Myrlands litt renere country-side bobler til overflaten i «If Heaven Were A Lady», og dette er med på å gjøre «In From The Cold» til ei variert og god skive. For de som så savner visesangeren Myrland så åpenbarer han seg med naken og akustisk backing i balladen «Monica», der det også er rom for forsiktig fløyte- og felebruk.

«In From The Cold» ender opp som et riktig sterkt album fra K.M. Myrland, samtidig som vi altså på flere måter snakker om et utskudd i diskografien. Dermed kan også plata anbefales til et bredere publikum.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Språkbytte