Ved nok et bands ende


Henning Kvitnes’ Next Step «Open Roads»
Norske Albumklassikere

Henning Kvitnes’ tidlige bandprosjekter hadde det med å være kortlivete, men med Next Step rakk haldenseren i det minste to album, og han holdt liv i orkesteret i en treårsperiode. Den siste LP-en var «Open Roads», som fulgte to år etter debuten.

Tittelsporet innleder plata, og dette rocker bra når bandet etter hvert kommer skikkelig i gang, men lydbildet er noe spinkelt. Låta er uansett god, og gitarist Tore Elgarøy, som er ny på laget siden forrige plate, byr på litt solospill underveis. «Rainbows In The Dark» følger, og selv om det er gode elementer her er ikke dette Kvitnes på sitt ypperste.

For å fylle ut mellom originallåtene har Henning vært innom skuffen med favorittartister, og der har han blant annet funnet Bruce Springsteen og Bob Dylan. Dermed henter han frem førstnevntes «Mansion On The Hill», som rockes opp en god del i forhold til originalens helt nakne uttrykk. Dette fungerer bra der Stein Ramberg legger orgel mens produsent «Mad» Mick Brophy trakterer munnspillet.

Bob Dylans «If You Gotta Go, Go Now» presenteres også som en bra rocker, mens Tonio K.s «Better Late Than Never» byr på god melodiføring. Kvitnes plukker også frem igjen «S.O.U.L.» – opprinnelig skrevet og produsert av Kvitnes for Pedal O’Dahli i 1981 – og her snakker vi om en grei ballade.

«With The Love Of A Woman» byr på mye av det velkjente uttrykket fra Kvitnes’ første fem år som plateartist, og dette er et høydepunkt på «Open Roads», der vi befinner oss innenfor det rockelandskapet hovedpersonen helt klart trivdes i på denne tiden. At mannen heller ikke var fremmed for å skrive ballader kommer også godt frem med den fine «Shine On», men man føler helt klart at denne kunne vært løfta en del med en sterkere produksjon.

Gitarene er fremtredende i den uptempo «To Pieces», og dette er en Kvitnes som er litt hardere i kantene. «So Tired» avslutter så «Open Roads» på godkjent vis, og selv om dette er Kvitnes’ svakeste album så langt i karriera – firer’n berges så vidt – er det absolutt ting å glede seg over også her.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Ved nok et bands ende