Med Sambandet på laget


Hilde Heltberg «Noe Vi Deler»
Norske Albumklassikere

Da Hilde Heltberg slapp «Noe Vi Deler» i 1985 hadde hun Åge Aleksandersen i produsentstolen, og Sambandet var med som instrumentalister.

Det er et sammensurium av låtskrivere som har bidratt til «Noe Vi Deler», og Heltberg selv er blant disse, mens blant andre Anne Grete Preus og Jonas Fjeld også har sine fingre med i noen spor. Den innledende «Jeg Er Jeg» er uansett skrevet av vokalisten i fellesskap med Torbjørn Moen, og dette gode sporet er nok skivas mest kjente låt.

Det låter ikke veldig Sambandet, men produksjonen er fin og dette er god åttitalls-pop. Det er ikke like sterkt når skivas tittelspor følger, men vi snakker likevel om et godkjent kutt, som på sin måte er litt mer neddempa. Samtidig ligger bassist Tor Evensen i front, slik han også gjør på mye av albumet. Gitarist Gunnar Pedersen byr for øvrig på en av sine følsomme soloer underveis.

Plata er på mange måter av det litt roligere slaget, men samtidig som tempoet ikke er høyt makter Evensen og trommis Carl Haakon Waadeland å skape et godt groove mellom de litt mer rocka refrengene i «Natta Er Vår». Heltberg synger videre upåklagelig, og setter sitt tydelige preg på plata med stemmebruken. Hun gjør da også en flott innsats i «En Sang Om Deg», der pianist Reidar Larsen også får plass mellom flott gitarplukk.

På melodisiden holder «Noe Vi Deler» en jevnt god standard, men litt flere topper hadde gjort seg. Det mer rocka i Melodi Grand Prix-låta «Livet Har En Sjanse» sparker uansett litt ekstra liv inn i albumet, der gitaren også er mer frempå med riffinga. Ellers sitter Jonas Fjelds «Min Frihet» bra, der den byr på en liten country-twist.

Åge Aleksandersen har oversatt Björn Afzelius’ «Ikaros», og her har vi en flott innspilling med melodisk gitarkrydder, og fin melodiføring. Dette blir høydepunktet på plata, der orgelet er med på å sette stemninga, mens Pedersen igjen byr på herlige gitartoner når det er tid for solo.

«Hvem Er Hvem» er på sin side ei låt som låter veldig av sin tid, men uten helt å holde mål. Helhetlig er «Noe Vi Deler» uansett ei ganske god plate, selv om det føles som om noe mangler.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Med Sambandet på laget