Fint, men litt sjelløst


Holm CPU «.Login»
Norske Albumklassikere

Med en bakgrunn fra jazzrock og elektronisk musikk dukka Frode Holm opp med sitt Holm CPU og albumet «.Login» i 1981, og her er eventuelle særheter fra tidligere i det musikalske livet lagt på hylla til fordel for pop på norsk.

«.Login» innledes med et bedagelig tempo og fine gitartoner fra Freddy Dahl i «Varm Vind», og når hovedpersonen begynner å synge ligger det noe behagelig over det hele. Strykere er også med på å skape dette behaget hos lytteren.

Synthene dominerer så innledningsvis i «Et Meningsfylt Liv», og her er det hele litt mer uptempo enn åpningssporet, men Holm ligger også her innenfor det pene og pyntlige, selv om det etter hvert blir noe mer liv i form av koringer, gitarer og litt mer finurligheter fra rytmeseksjonen. I koret utover på plata finner vi for øvrig velkjente navn som Iselin Alme, Kari Gjærum, Susanne Fuhr og Anita Skorgan.

I «Du Er Kvinnen» serverer Morten Halle saksofonsolo, og som det meste annet på «.Login» låter det fint. Noe av problemet blir da også nettopp det at det låter så pent, og med det blir det noe litt sjelløst over musikken til Holm CPU. Det er egentlig ikke noe å sette fingeren på når det gjelder håndverket, og låtene er altså ofte fine, men Holm makter ikke helt å engasjere.

Perkusjonsbruk og blåsere skaper riktignok litt ekstra liv i «Fotspor», samtidig som det svinger greit av dette kuttet, og dermed griper musikken mer tak i lytteren her. Det følges videre utover på albumet på med blant andre «Dans, Dans» – med god bassing av Tom-Erik Antonsen – «Skjønnhet Er Kjærlighet» og balladen «Sarah», som i all hovedsak ligger innenfor det tidligere nevnte pene pop-uttrykket, med hint av vestkyst.

I «Konkurs» byr Holm på en litt mer «skitten» side når det rockes noe opp med blant annet litt heftigere gitarbruk – samtidig som det er kontraster i form av litt Beach Boys-aktige koringer – men mannen kler nok det snillere uttrykket bedre. Også «Når Månen Stiger Opp» byr på litt gitarer, og samtidig er dette ei innspilling som føles litt levende igjen. Med det blir sistnevnte spor en topp på «.Login» sammen med den avsluttende og småfunky «KB».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Fint, men litt sjelløst