Fra sommerkassett til CD


Tramteatret «Naken Greve Jager Neger Med Øks»
Norske Albumklassikere

«Dagbladets Sommerkassett» var en tradisjon på tidlig åttitall, og artister som Ole Paus og Åge Aleksandersen var blant bidragsyterne som stilte med originalmateriale. I 1982 var det Tramteatrets tur til å by på sommerunderholdning, og revygruppa fikk boltre seg gjennom hele kassettens to sider under tittelen «Naken Greve Jager Neger Med Øks».

Med trekkspill og stor sommerstemning tar Tramteatret i «sommervalsen» for seg de mindre fortreffelige sidene ved ferietiden, og med det er gjengen i gang med sitt skråblikk på alt fra bordskikk i form av den Vømmøl-aktige «Spiseskikkvals» til problemene med å være hipp i voksen alder i den melodisk trivelige «Det Passer Seg Ikke», samt barndomsminner i den litt uptempo «Mamma Har Jeg Gudskjelov Glemt».

«Energisparetrudelutt» er sjokkerende aktuell nå 40 år senere, og det samme er historien om politikernes tåkeprat i en oppdatert versjon av «Ingenting» – opprinnelig fra «Deep Sea Thriller… Og Enda Mer…» – mens «Nasjonalkoret» fremviser Tramteatret som et riktig så habilt kor. «Rettsvettsreggae» byr på noen ord om å holde seg på riktig side av loven, mens kassettens tittelspor på sin side er et spark i retning av Dagbladet og deres likesinnede, der sensasjonsjournalistikk står øverst på agendaen.

Innimellom de musikalske bidragene holder Tramteatret kassettradisjonen ved like med sketsjer og vitser, der «Peddikposten (m/Grisevitser)» tyr til ordspill, og vi ellers får både reklame og dusjnyheter. Dette gjør at revygruppa Tramteatret kommer til sin fulle rett, og dermed fremviser «Naken Greve Jager Neger Med Øks» ensemblet fra flere sider enn platene ellers gjør.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Fra sommerkassett til CD