Tid for poprock


Secret Mission «…To Be Continued»
Norske Albumklassikere

Secret Mission var Program 81/82s Kåre Kalvenes’ prosjekt, der han i utgangspunktet sto bak det hele alene. Etter hvert utvikla det seg likevel til et band, der handy woman Kjersti Bergesen var å finne bak den ene mikrofonen, mens et par fremtidige Barbie Bones-medlemmer også var en del av bandet. Bergenserne albumdebuterte med «…To Be Continued» i 1986, og nå er plata gravd frem fra glemselen av Norske Albumklassikere.

Skivas ti spor er i all hovedsak skrevet av Kalvenes, og når «Miracle» innleder plata er det synthene som fyller ut lydbildet, samtidig som det også er et lite rockeelement. Gitarist Dag Igland slipper til med en solo underveis, mens bassist Ove Jansen også fremheves i lydbildet mellom Kalvenes og Yngve Sætres keyboards. Bergesen er på sin side i bakgrunnen mens Kalvenes synger hovedvokalen.

Det følges på i samme gate med «Changes», men uten at denne sitter like godt som foregående spor. Det fungerer likevel bra innenfor dette poprock-landskapet Kalvenes har lagt seg på med sin rimelig tidstypiske produksjon. Gitaren er så mer i førersetet i «Welcome», og dette tilfører litt mer liv til ei låt som ellers er ganske maskinell i uttrykket.

Det roes mer ned med «This Is Our Song», men det bygger seg litt opp med gitarene og Bergesens stemme underveis. Med «Watch The Night» griper så Bergesen tak i hovedmikrofonen, og tilfører med det et nytt element til ei litt uptempo og smårocka låt. Dette er for øvrig den første av tre låter der dama bidrar som låtskriver, og det er også i hovedsak på disse spora hun har hovedvokalen.

Den ikke mer enn helt OK «They Just Couldn’t See» har hun skrevet sammen med Igland og Sætre, og dette er dermed eneste spor uten Kalvenes på komponistkrakken. «Masquerade» er på sin side litt mer funky, med bassen i førersetet, og her er Secret Mission småenergisk og uptempo. Samtidig aner man noen litt a-ha-aktige synther underveis.

Den roligere «Hold On» er Secret Mission på sitt mest eksperimentelle, men denne faller litt mellom to stoler. En annen form for eksperimentering finner sted når Kalvenes velger å by på instrumentalen «High Noon», og dette blir et helt greit utskudd på plata. Deretter setter «Mirage», med Bergesens vokal i fokus, punktum for denne reisa i Secret Missions musikalske verden. «…To Be Continued» er da også et godt album, selv om det taper seg noe i siste del.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Tid for poprock