Klassisk fra metal-veteranene


Saxon «Carpe Diem»
Silver Lining

Saxon har vært et aktivt og oppegående band de siste seks tiåra, og med produsent Andy Sneap på laget har britene nærmest fått en ny vår på sine eldre dager. Nå er gutta ute med «Carpe Diem», og da forventer man rett og slett mer klassisk metal fra veteranene.

Det er et høyenergisk Saxon som åpenbarer seg når trommis Nigel Glockler hamrer i gang «Carpe Diem (Seize The Day)». Gitarene spruter mot deg, og vokalist Biff Byford er seg selv lik, der han fortsatt har en god stemme. Kvintetten leverer med andre ord akkurat slik den skal når den innleder sitt 23. ordinære studioalbum.

En glimrende «Age Of Steam» følger, og deretter tilfører «The Pilgrimage» en «Crusader»-følelse med gåsehudfremkallende melodibruk og gitarplukk. Dette er enkelt og greit ei suveren småseig, groovy og melodisk låt i ultraklassisk Saxon-ånd. I den mer rett i trynet og kjappe «Dambusters» sparker gutta så godt fra seg, og det samme gjør de i høyeste grad i «Super Nova». Uansett tempo og energinivå makter orkesteret å opprettholde det melodiske elementet både på vokal- og gitarsiden.

Det handler da selvfølgelig også mye om Paul Quinn og Doug Scarratts gitarer, og det riffes godt i blant andre «Remember The Fallen», «Back Is The Night», og den midtempo «Lady In Gray». Sistnevnte tilfører litt ekstra på stemningssiden med bruk av tangenter. Til slutt ender vi opp med nok et sterkt album fra Saxon, som ikke på noen måte vil kunne skuffe fansen.

Jan Dahle

Reklame
Klassisk fra metal-veteranene