Kjempene er tilbake


Giant «Shifting Time»
Frontiers

Etter nærmest å ha gjort furore med «Last Of The Runaways» og «Time To Burn» sa Giant takk for seg tidlig på nittitallet, men siden den gang har bandet gjenoppstått i en eller annen form sånn ca. rundt hvert tiårsskifte. Når kvartetten nå slipper «Shifting Time» er det med Perfect Plans Kent Hilli på vokal og John Roth på gitar, i tillegg til originalmedlemmene Mike Brignardello og David Huff, mens Dann Huff i all hovedsak er fraværende.

Det handler naturligvis fortsatt om melodisk rock, noe singelen «Never Die Young» poengterte da den ble sluppet som en forsmak på albumet. På dette sporet stikker også Dann Huff innom for å legge sologitar. Ellers er det altså Winger-gitarist John Roth som står for gitarene, og han setter sitt preg på det fra første stund med «Let Our Love Win», der bandet byr på godt driv.

Om «Shifting Time» kanskje ikke helt klarer å løfte Giant opp igjen på det statusnivået bandet hadde ved overgangen mellom åtti- og nittitallet, har gutta likevel kommet opp med et hyggelig album. Melodibruken ligger innenfor det ganske typiske for klassisk melodisk rock, og med låter som «Don’t Say A Word» og den riffbaserte «Standing Tall» treffer gutta riktig bra.

Hilli synger godt, og Roth byr på mye fint gitarspill, slik som i blant andre «The Price Of Love». Når det hele også blir så smakfullt som i «My Breath Away» fungerer dagens Giant bra, og balladen «It’s Not Over» sitter som den skal. Selv om ikke alle spora står seg like sterkt, er uansett materialet på «Shifting Time» i all hovedsak godkjent, hvilket resulterer i et album som får bestått.

Jan Dahle

Reklame
Kjempene er tilbake