Steg tre


Henning Kvitnes’ Next Step «The Tunnel…»
Norske Albumklassikere

Etter The Young Lords og Saturday Cowboys var Henning Kvitnes sitt neste steg å inkludere sitt nå anerkjente navn som en del av bandnavnet, og dermed ble Henning Kvitnes’ Next Step en realitet i 1982. Dette var mannens tredje band med plateutgivelse på like mange år, og nok en gang tok han med seg en tidligere samarbeidspartner inn i det nye prosjektet. Denne gangen var det bassist Torkel Varfjell som ble med videre, mens trommis Daniel Dalnoki var ny mann på laget.

Vi snakker altså om en trio, og lydbildet blir dermed relativt luftig når «You And Me» er første spor ut, og her er Kvitnes’ gitar lite fremtredende, samtidig som Varfjells bass stikker seg godt frem. Melodiføringa er uansett fin, og når det rockes litt opp med den påfølgende «Out Of The Tunnel» kommer hovedpersonens stemme til sin fulle rett. Dermed låter dette veldig Kvitnes anno tidlig åttitall, og det er vanskelig å ikke like det man hører. Her gjester for øvrig The Young Lords’ Arne Sæther på keyboards.

«Paradise Lost» er igjen ei låt der uttrykket er relativt snilt, og sånn sett har vi hørt Kvitnes rocke mer med sine foregående band. Det fungerer likevel godt nettopp fordi Henning har kommet opp med fine låter, og i «Still Able To Bop» slipper også gitaren litt mer til. Når tiden er inne for balladen «On Barbed Wire» henter så Dalnoki frem fela, og tilfører med det noe litt uventa.

Den mer akustiske «State Of Mind» er også ei god låt, der den hinter noe mot Kvitnes’ fremtid, mens «Can’t Have It All» etter hvert er albumet på sitt mest rocka. I den avsluttende «The Fool» legger Kvitnes ned vokalen, og går litt i retning av Leonard Cohen. Med det har Henning Kvitnes også tatt et steg bort fra rocken vi fikk servert fra The Young Lords og Saturday Cowboys, og om ikke «The Tunnel…» er like sterk som studioplatene fra de to nevnte bandene, er dette fortsatt hyggelig lytting.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Steg tre