Gutta bak «Det Va’kke Min Skyld»


Tåm Box «Boxmat»
Norske Albumklassikere

Tåm Box er nok for de fleste (u)kjent som bandet bak Ole I’Doles «Det Va’kke Min Skyld», men året før haldenseren slapp storhiten var Horten-gutta i Tåm Box ute med albumet «Boxmat». Her byr sekstetten på rock som er ganske godt plassert i det tidlige åttitall.

Det er singelen «Elisabeth» som setter standarden på «Boxmat» når denne rockeren innleder plata med et litt røft uttrykk, og bandet kunne tjent på en litt strammere produksjon. Det låter likevel godkjent, og man aner et snev av punk og new wave et sted der inne i musikken.

Det litt ska-aktige dukker så opp i «Det Finnes Jenter», samtidig som tangentist Jostein Sætre stikker seg frem mellom gitarene. Mye gitarer er det så i «Amazon», og på det melodiske plan er det helt greit, men vokalist Tore Kristiansen mangler litt på at stemmen virkelig yter materialet rettferdighet. Dermed blir det litt «nesten» for Tåm Box.

«Ikke Bløff» ligger litt i Ole I’Dole-gata, hvilket nok understreker at Tåm Box-gutta hadde sin innvirkning på «Blond Og Billig». Dette er da også et spor som fungerer relativt bra for Tåm Box, hvilket også gjelder «Jenta I 8B». Det samme gjør for så vidt «Det Er Ikke Klovner i Vår Kabaret», men som så ofte ellers på plata er det småting som holder bandet litt tilbake.

«Tøffaste Gutten I Gata» byr på småtunge gitarer mellom et ellers lett arrangement, og dette er dynamisk og småspennende, samtidig som sologitaren slår hissig mot deg. I motsetning til gitarer domineres «Intime Betroelser» av keyboards, og denne låta sitter ikke videre godt i øregangene.

Skiva avsluttes så med den rocka «Pløy Skolegården», og med det er det bare å konkludere med at det var mye potensial i Tåm Box. Det er nemlig mange gode tendenser på «Boxmat», men gutta klarte ikke helt å fullføre det de hadde på gang. Dermed er det kanskje like greit at de valgte å overlate «Det Va’kke Min Skyld» til noen andre.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Gutta bak «Det Va’kke Min Skyld»