Inspirert av synth-pop


Blind Date «Dangers Of Love»
Norske Albumklassikere

Bergensbandet Blind Date – med Svein Hovland i spiss, og med legenden Pytten på bass – slapp sitt andre og siste album, «Dangers Of Love», i 1984. Her løfter bandet seg et knepp i forhold til debuten, samtidig som gutta også fikk en spellemannominasjon for skiva.

Nominasjonen kom i klassen for rock, men Blind Date heller nok like mye mot pop på «Dangers Of Love», der man aner inspirasjoner fra den britiske synth-popen. Resultatet er altså riktig godt.

Det innledes flott med «Something Special», og her er synthene fremtredende. Samtidig er dette fengende, og det hele blir med det ganske melodisk. Riktig så popa blir det videre i platas tittelspor, og dette er ypperlig fremført og produsert, med Pyttens bass i front. Også «Two Hearts» treffer på alle punkter, der denne midtempo låta groover godt.

«Under The Moonlight» er ikke like sterk, men låta gir godt med spillerom for trommis Rolf Wingsternes. Denne tidligere Allison-trommeslageren har dermed nok en gang overtatt trommestolen etter Magnar Torstad, som også hadde spilt i Allison. Sistnevnte bidrar likevel på «Dangers Of Love», da trommisskiftet skjedde i løpet av platas tilblivelse.

Det svinger godt av «Giving Up Sex», og «Second Time» gjør seg riktig bra, med synthene og bassen i førersetet. Elgitaren spiller på sin side en vesentlig rolle når gitarriffet er blant hovedingrediensene i «In The Swing», og dermed blir dette «Dangers Of Love» på sitt mest rocka. Her er det også er funnet plass til et småheftig gitarsoloparti, hvilket det også er i den gode «Work It Out».

Punktum settes med «Warden Of Love» som begynner som en ballade, med smakfulle gitarer mellom synthene, men tempoet økes noe underveis. Med det ender et veldig bra album på godt vis.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Inspirert av synth-pop