Ruphus-vokalisten på egenhånd


Gudny Aspaas «Snapshots»
Norske Albumklassikere

Etter å ha vært et sentralt medlem i Ruphus på syttitallet var tiden etter hvert inne for at Gudny Aspaas slapp sitt første soloalbum. Det skjedde i 1985 da «Snapshots» så dagens lys, og her legger dama seg på et ganske tidstypisk pop-uttrykk.

Med seg i studioet har Aspaas blant andre det meste av Lava – Svein Dag Hauge, Rolf Graf og Geir Langslet – og Marius Müller. Hauge har så produsert åtte låter som er skrevet av blant andre Aspaas selv, Graf, Langslet og Müller, mens journalist Hege Øygaren står for flere av tekstene.

Synthene er åttitallsfremtredende når tittelsporet følger platas intro, og dette er godkjent pop. Det hele er erketypisk for sin tid. Det blir mer gitarer i «Elements», og disse tilfører litt tyngde og trøkk til refrenget.

Det roes noe ned med balladen «Time Hurts», der det blir plass til en fin gitarsolo, og Aspaas’ egenskrevne «The Lovely People» er catchy og fin der den blir et høydepunkt på plata. Rolf Grafs «Stay With Me» er videre fin åttitalls-pop med et midtempo groove, mens samme mann har komponert den uptempo «Starwars», som virkelig byr på en produksjon av sin tid, der synther og gitarer slår mot lytteren.

Marius Müllers «Animal» er absolutt godkjent. Det er uansett ikke slik at «Snapshots» er ei skive som står igjen som en påle, men den er jevnt god der den 36 år etter utgivelsen fremstår som et tidsbilde som avsluttes med den noe mer gitarbaserte «Alice In Wonderland».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Ruphus-vokalisten på egenhånd