En disco-flørt


Inger Lise «Sign Language»
Norske Albumklassikere

Siste halvdel av syttitallet ble på mange måter dominert av disco, og når Inger Lise Rypdal entrer åttitallet har hun latt seg inspirere av nettopp datidens dansemusikk. Det hele er produsert av britiske Henry Hadaway, og musikerne er også britiske. Samtidig var dette Inger Lises første språklig sett helengelske plate.

Mye av materialet er skrevet av Tony Todd, og blant hans låter finner vi det riktig gode åpningssporet «Feels Like Heaven». Her understrekes det også umiddelbart hvilket musikalsk landskap det handler om, og det svinger slik disco skal gjøre. Sånn sett låter dette også veldig av sin tid.

Hovedpersonens stemme er i fokus, mens det i typisk disco-stil er strykere i den Burt Bacharach-komponerte «Anyone Who Had A Heart» (originalt gjort av Dionne Warwick). Denne sitter også bra, men når det blir litt mindre disco i «Women» treffes det ikke like godt.

Det er altså når disco-rytmene styrer skuta «Sign Language» gjør seg best, slik som i «I Can See Her Loving You», men her dukker det også opp et midtparti som bryter opp, med saksofonsolo, og underveis er det noen Village People-elementer. Det fungerer også brukbart med balladen «Woman In Love», men denne når likevel ikke helt opp til det mer rytmebaserte materialet.

«I Want Your Baby» er fengende pop-disco, mens bassen er med på å løfte «Everything That’s Part Of You». Det blir videre litt mer funky i «Hooked On The Boogie» og albumets tittelspor. Alt dette er fengende og groovy, og skulle du være klar for litt disco og funk kan «Sign Language» være et godt alternativ.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
En disco-flørt