Trønder med all star-backing


Pioneers «In A State Of Rock»
Norske Albumklassikere

Vokalist Knut J. Dahle hadde en fortid fra Rocky, og da trønderen gikk videre med sitt eget Pioneers ble et knippe solide musikere fra Trondheim hyra inn som backingband. Nærmere bestemt vil det si at Morten Skaget og Steinar Krokstad – som begge hadde spilt i Rocky – sto for grunnfjellet, mens Torstein Flakne kunne by på gitarene.

Dahle & Co. bruker ikke mange sekundene på å gi lytteren et inntrykk av at det er melodiøs rock det skal dreie seg om på «In A State Of Rock», og det er et dynamisk spor som innleder albumet i form av «Hi’ Energy». Refrenget er catchy, og Flakne strør velplasserte gitarer utover i innspillinga. Det er for øvrig Bjørn Nessjø som har produsert her innledningsvis, mens Eirik «The Viking» Wangberg også entrer produsentstolen utover på albumet.

Det er altså ikke noe å si på mannskapet, men albumet føltes likevel som en liten skuffelse da det ble sluppet i 1984, men med åra har skiva vokst på denne skribenten. Produksjonen kunne nok uansett vært sterkere, men kombinasjonen av gitarer og synther i «Annie» skaper noe litt storslått. Det følges så på med den mer popa «Walk In The Moonlight», og her er det hyggelig melodiføring. Tangentist Bård Svendsen blir en vesentlig del av lydbildet her.

Det rocker mer med «Pioneers», og her handler det mye om Flaknes gitar, og dette er Pioneers på sitt beste, der du finner hint av den amerikanske pomp rocken. Singelen «With A Girl Like You» drives så frem av Flaknes riffing, mens Dahle legger melodiøse vokallinjer. Dette blir også et toppspor på «In A State Of Rock».

«Today» er arrangementmessig et utskudd på plata, der det benyttes «blåsere», og det er hint av sekstitallet i noen partier. Dette fungerer greit, men ikke mer. Dette hintet av sekstitallet ligger også over melodibruken i den påfølgende ledige og lette «Pictures Of You», og med det får vi nok ei låt med et litt popa preg, der Flakne legger clean gitar. Det er altså god variasjon på albumet.

Låtmaterialet er på sin side jevnt over passe godt, men uten at plata inneholder de virkelige killerne. Muligens er det også derfor «In A State Of Rock» ikke ble den helt store suksessen, men det er uansett godt og småpompøst med «Number One», mens finalen «Good Night» er en helt OK ballade.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Trønder med all star-backing