Scenecowboyer


Saturday Cowboys «Little Big Horn/Live»
Norske Albumklassikere

I likhet med forgjengeren, The Young Lords, fikk ikke Saturday Cowboys særlig lang fartstid, og allerede samme år som bandet slapp albumet «We Like To Watch» var det over. Punktum ble satt med en konsert i Fredrikstad i november 1981, og det er opptaket derfra som utgjør «Little Big Horn/Live».

Repertoaret for kvelden er et sammensurium av The Young Lords- og Saturday Cowboys-låter og fire covere. Innledningsvis har The Crystals’ «Then He Kissed Me» blitt til «Then She Squeezed Me», og dette låter smårøft og upolert. Man kan dermed anta at dette på godt vis dokumenterer hvordan Saturday Cowboys låt på scena.

Det følges på med den første originallåta, den gode «Lolita Lane», og dette er hyggelig lytting. «Blame It On The Agent» blir senere et høydepunkt, og underveis dit plukker Henning Kvitnes og hans mannskap frem Tom Waits’ «Jersey Girl» med hell. Det at også Lou Reeds «Walk On The Wild Side» hentes opp av hatten kan tyde på at Kvitnes setter pris på låter som i utgangspunktet fremføres med en smårufsete stemme. Dette er ei låt som kler Henning greit, der det også utvides med allsang og et jamaktig parti.

Det er ansett originalmaterialet som gjør seg best, og «Human Cut-Out» – med hint av The Clash – gjør seg også godt i konsertsammenheng, selv om albumet produksjonsmessig ikke er fullkomment. The Young Lords’ «Oh So Slow» er også godkjent, mens lordenes «Big Burden» ikke helt matcher studioversjonen, selv om låta også fungerer i konsertsammenheng.

Finalen er Sam The Sham & The Pharaos’ «Wooly Bully», og det understreker på en måte at det blir litt i overkant med coverlåter her, men Saturday Cowboys kommer likevel godt ut av det. Som et dokument på et kortlivet konsertband fungerer da også «Little Big Horn/Live» bra.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Scenecowboyer