Harstadværingens andre album


K.M. Myrland «Gjengrodd Sti»
Norske Albumklassikere

Forrige K.M. Myrland-slipp fra Norske Albumklassikere stamma fra 1980, og fremviste en artist som kunne by på mye country-inspirasjoner. Når vi nå er tilbake i 1977 og Myrlands andre album, «Gjengrodd Sti», er det innledningsvis den mer rene visesangeren som åpenbarer seg, men også her er det country.

Vi befinner oss i balladenes verden når tittelsporet er først ut, og her handler det om fin melodiføring der Iver Kleives piano sniker seg inn blant akustiske gitarer. Albumets mest klassiske vise, «Monica», følger, og igjen er det litt nedpå og fint.

Tempoet økes når det er tid for «Sunny», og dermed dukker det opp noen country-elementer i en munter melodi. «Midnattsolas Glede Og Fryd» byr så blant annet på erketypiske country-gitarer, samtidig som dette er rytmisk uptempo, og munterheten fra det foregående sporet opprettholdes.

Myrland plasserer seg altså nok en gang med en fot i viseavdelingen og en fot i countryens verden. Resultatet er bra, og mannen er absolutt på sitt musikalsk triveligste når han lar countryen ta overhånd, slik som i «Gleder Du Har Kjent» og den uptempo «Sommerjobben», men også den litt roligere «Tiden Leger» sitter godt, med fremtredende piano.

Det treffes også relativt bra med «Ho Bor Jo Der», som er det nærmeste vi kommer et rockeuttrykk. Her er elgitaren litt tøffere i kanten. Det er for øvrig solide navn som Arne Schulze og Freddy Lindquist som byr på gitarer, mens Johnny Sareussen produserer.

I «Ugress I Etatåkeren» handler det om kjapt gitarplukk, og dermed befinner Myrland seg uttrykksmessig litt i et Øystein Sunde-landskap. Melodimessig gjør det seg så godt med det litt roligere i «Å Elske Henne», og når Myrland for eneste gang på albumet får skrivehjelp av Svein Gundersen blir resultatet den fine avslutteren «Har En Sang». Med det har K.M. Myrland med «Gjengrodd Sti» også levert ei hyggelig plate.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Harstadværingens andre album